avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Incasari in valuta in numerar pentru un hotel
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Incasari in valuta in numerar pentru un hotel

Un hotel din Romania incaseaza pe teritoriul Romaniei valuta in numerar (contravaloare cazare) de la persoanele fizice nerezidente (conf Regulamentului BNR nr. 4/2005 are voie) . In cazul in care se incaseaza valuta, in mod normal trebuie sa se emita chitanta pentru operatiuni in valuta, intrucat nu se poate emite bon fiscal in lei atata timp cat se incaseaza in valuta si nu este autorizat pentru efectuarea de schimb valutar. Ordonanta de urgenta nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale nu prevede exceptii de la emiterea bonului fiscal in cazul in care societatea incaseaza in valuta de la persoane fizice
Drept urmare, este corect sa emitem factura si chitanta in valuta catre persoane nerezidente si sa tinem registrul de casa separat in valuta?
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

Alte discuții în legătură

Am cumpărat două cărți pentru admitere de la o facultate dar n-am primit dovada plății prețului. sunt reguli care prevăd că nu se eliberează bon fiscal pentru așa ceva? madalinaaat madalinaaat Buna dimineata! Ieri am cumparat de la secretariatul unei facultati din oras 2 carti pt admitere, necesare unui prieten care nu a avut posibilitatea de a se ... (vezi toată discuția)
Card not present și obligația utilizării casei de marcat când nu se fac operațiuni cu numerar atticusfortezza atticusfortezza Am o speta mai putin obisnuita si as dori sa cunosc opinia celor care s-au intalnit eventual cu asa ceva. O firma cu obiect de activitate cod CAEN 5510 Alte ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau chitanta? stanceni stanceni Buna seara! Am si eu o intrebare...ca si firma care vine bunuri catre pesoane fizice am achizitionat o casa de marcat. Problema care o ridica serviciul de ... (vezi toată discuția)