avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Autorizarea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Urbanism, Amenajarea Teritoriului, Autorizarea lucrarilor de construire

Buna ziua
A dori sa ma lamuresc cu un aspect care pare o inadvertenta intre doua legi:
Normele metodologice din Ord.233/26.02.2016 la Legea 350/2001,("Legea urbanismului") la art..32 pct. 7 si pct. 7.1, prevad:
Modificarea prin planuri urbanistice zonale de zone ale unei unităţi teritoriale de referinţă, stabilite prin reglementări aprobate prin Planul urbanistic general (1999), poate fi finanţată de persoane juridice şi/sau fizice. În această situaţie, coeficientul de utilizare a terenului (CUT) propus de noua reglementare nu îl va putea depăşi pe cel aprobat iniţial cu mai mult de 20%, o singură dată.
pct.7.1 – (71) La modificarea planurilor urbanistice zonale legal aprobate care conţin majorări ale coeficientului de utilizare a terenului (CUT), prin noi planuri urbanistice zonale, nu se acceptă o altă majorare a acestui coeficient.”
iar legea 50/1991 (legea autorizarii lucrarilor de constructii), la art.2, pct. 4, lit. a1:

(2) Autorizatia de construire se emite in baza documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, elaborata in conditiile prezentei legi, in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate potrivit legii.

.......
(4) Prin exceptare de la prevederile alin. (2) se pot emite autorizatii de construire si fara documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism aprobate, pentru:
....
a1) lucrari de supraetajare a cladirilor cu inca un nivel, o singura data, in suprafata de maximum 20% din suprafata construita desfasurata a cladirilor, cu conditia situarii acestora in afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protectie a monumentelor, dupa caz;

pe cand la pct. a2 se precizeaza clar ca se respecta prevederile L350

a2) lucrari de extindere a cladirilor sociale, de invatamant, de sanatate, de cultura si administrative apartinand domeniului public si privat al statului si unitatilor administrativ-teritoriale, daca extinderea se incadreaza in prevederile regulamentului local de urbanism aferent planului urbanistic general - PUG sau planului urbanistic zonal - PUZ, aprobat, in vigoare;

Intrebarea este urmatoarea:
Legea50 la pct. art2, pct 4, lit a2
- introduce o exceptie fata de Legea 350 , art. 32 pct.7 pct 71
sau
- prevederea din L50 poate fi aplicata doar daca nu afecteaza prevederile corespunzatoare din L350.


Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Puz dan944 dan944 As vrea sa stiu cand se cere puz (vezi toată discuția)
Cum interpretati dumneavoastra strict pe text de lege art 2.5.6 din legea nr 50/1991 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras , unde ca si zona sunt incadrata ca si zona Rezidentiala R3-a., cu toate ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)