avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anularea Permisului de conducere in urma unei Hot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Anularea Permisului de conducere in urma unei Hot Judecatoresti

Instanta de fond a pronuntat o condamnare pt sav infrac de cond a unui vehicul sub influnta alcoolului cu pedeapsa amenzii penale in cuantum de 4500 lei si constata ca nu este necesara aplicarea pedepsei complementare si implicit a pedepsei accesorii ,
1 se anuleaza permisul de conducere ?
2 daca se face calea de atac a hot la o instanta superioara , pedepsa poate sa fie mai mare decat aceasta si se poate solicita schimbarea acestei soluti cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada cat prevede legea ????
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
valentin797, utilizator
1. Se anuleaza.
2. Nu se poate inrautati situatia in propria cale de atac.
Permisul o sa fie anulat, din moment ce ati fost condamnat
In calea de atac pot solicita amanarea aplicarii pedepsei ? avand in vedere conditile art.83 lit a,b,c, si d NCP ,
si din practica dvs ati avut asemenea soluti acceptate de o instanta superioara ???
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
valentin797, utilizator
Putesti sa solicitati, dar sansele sunt mai mici.
in primul rand ce alcoolemie ati avut?
valentin797 a scris:
1,25
Legea este defecta , statul nu câștiga nimic , mai bine pt asemenea fapte instituie amenda max. și un termen de încercare și dai permisul omului sa muncească sa producă și bani sa circule

Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Putesti sa solicitati, dar sansele sunt mai mici.
in primul rand ce alcoolemie ati avut?

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto categoria b alexpru2017 alexpru2017 Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune cand si in ce conditii pot redobandi permisul auto. Va trimit mai jos extras din hotararea ... (vezi toată discuția)
Permis auto anulat sau posibilitate de recuperare prin ncp? ContSters345122 ContSters345122 As vrea sa stiu si eu sigur ..daca am fost condamnat cu suspendare si se amana executarea pedepsei (NCP) 2 ani...ma duc cu definitiva la politie si imi pot lua ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)