avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Funcție de specialitate corespunzătoare profesiei ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale

Buna ziua,

Ma intereseaza sa aflu daca formularea "funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale" conf. HG 611/2008 se foloseste cu referire doar la studii superioare sau si la studii medii?
Adica daca intr-un anunt pentru un post de functionar public sunt specificate ca cerinta studiile liceale (vezi mai jos extrasul), se poate vorbi de vechime de 9 ani in SPECIALITATEA STUDIILOR?
• Condiţii de studii studii liceale, respectiv studii medii liceale finalizate cu diplomă de bacalaureat;
• Condiţii de vechime: 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de execuţie de grad profesional superior

Din cate stiu eu prin specialitatea studiilor in legislatia muncii se face referire la posturile de studii superioare.
In legislatia functionarilor publici este dat us alt sens specialitatii studiilor?
Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
irina_trusca, utilizator

Alte discuții în legătură

Vechime necesara concurs primarie irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca CERINTA pentru un concurs la primarie de studii finalizate cu diploma de bacalaureat si vechime 9 ani in specialitatea ... (vezi toată discuția)
Functionari publici kety kety ma pot angaja functionar public la o primarie nou infiintata daca inainte am lucrat ca electrician sau daca nu am lucrat nicaieri?: (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor cristi_70 cristi_70 Va solicit repectuos un punct de vedere, cu privire la vechimea in specialitatea studiilor. Am indeplinit functia de agent de politie, timp de 23 de ani, ... (vezi toată discuția)