avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum pot verifica daca s-a operat in cartea mea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum pot verifica daca s-a operat in cartea mea de munca?

Buna ziua,as vrea sa stiu daca patronii mei au platit tot ce trebuie la stat pentru mine,am sunat la ITM Suceava,de acolo este societatea,iar magazinul este in Focsani,cei de acolo mi-au spus ca am contractul de munca si cartea de munca dar nu imi pot spune daca s-a platit si ca sa fac o cerere ca sa vad aceste informatii.Exista alta metoda de a afla?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 14 Octombrie 2017
Daca va veti deplasa la ITM, pe baza unei cereri, vi se va permite sa faceti o copie a carnetului de munca.
Daca aveti inscrierile la zi in carnetul de munca asta nu inseamna ca au fost platite si cotizatiile aferente . Faceti o cerere la casa de pensii , la somaj si la sanatate pentru obtinerea unui stagiu de cotizare .
Pentru a vedea care daca sunt paltite contributiile catre stat puteti face o cerere catre ANAF.
giulia82 a scris:

Buna ziua,as vrea sa stiu daca patronii mei au platit tot ce trebuie la stat pentru mine,am sunat la ITM Suceava,de acolo este societatea,iar magazinul este in Focsani,cei de acolo mi-au spus ca am contractul de munca si cartea de munca dar nu imi pot spune daca s-a platit si ca sa fac o cerere ca sa vad aceste informatii.Exista alta metoda de a afla?
Multumesc.

buna ziua! Am cam aceeasi problema... sunt agajata cu contract de munca de la 1 febr 2009 si nu stiu daca mi s-a operat in CM, avand in vedere ca le-am trimis-o dupa vreo 4 luni pentru ca atunci abia am ridicat-o de la fostul loc de munca. Sau mai exact de cand mi s-a operat...de pe 1 febr sau de prin iunie? Mentionez ca lucrez in Vaslui si firma este cu sediul in Bucuresti...Intrebarea este daca pot merge la ITM Vaslui pentru a vedea daca mi s-a operat in CM
1. Trebuia sa aveti si dvs. un exemplar din contractul individual de munca (CIM) iar pe acesta se afla nr. de inregistrare de la ITM si asa veti sti la care ITM este inregistrat CIM.
2. Cereti angajatorului un exemplar din CIM si din el veti afla data cu care a inceput (scriptic) activitaea dvs. la locul de munca.

Alte discuții în legătură

Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)
Carte de munca si contract de munca gatej cezar gatej cezar buna ziua eu lucram in bucuresti la o firma particulara. as dori sa aflu cumva urmatoarele: -daca contractul meu individual de munca a fost inscris -daca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca cu probleme mary_123454 mary_123454 AS DORI UN MIC AJUTOR AM LUCRAT LA O FIRMA X DIN DECEMBRIE 2006.CARTEA DE MUNCA A DESCHIS-O IN MAI 2007.S-A MAI OPERAT IN EA O MARIRE DE SALARIU IN FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)