avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen de intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen de intabulare

dupa incheierea unei succesiuni penru un teren si o casa este obligatorie intabularea si ,daca da,in maxim cate zile trebuie platita .Cum se stabileste suma de plata la intabularea unui teren extravilan de 2.11ha?..si pentru casa ?va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 10:14, 9 Octombrie 2009
Din moment ce discutarea succesiunii se face la un notar, iar notarul este obligat la transmiterea actelor pentru intabulare Cartii Funciare nu prea cred ca veti avea de ales ...

Din experienta mea personala pot sa va spun, ca se plateste pe loc la notar totul -- pentru detalii va propun sa va prezentati intr-un birou notarial cu actele succesiunii. Ei pot sa va dea detalii.
:DDl Miklos va multumesc pt raspuns,dar puteti sa imi spuneti si daca pretul intabularii pentru un teren se calculeaza in funtie de suprafata acestuia si de amplasarea lui sau este o suma fixa ce trebuie platita.va multumesc
Cu placere.

Se calculaeaza (potrivit experientelor mele personale) dupa valoarea terenului respectiv (ceea ce, de fapt, este o expersie sintetica a suprafetei si amplasamentului). Puteti sa declarati o valoare anume a terenului, dar nu este obligatorie.

Fiecare birou notarial are o lista cu valoarea minima a imobilelor din diferitele zone a orasului. Daca nu declarati o valoare sau declarati o valoare care este inferioara celei minime (potrivit listei) atunci se va lua in considerara valoarea din lista. Daca declarati o valoare mai mare, atunci se va lua in considerare valoarea declarata de Dvs.
buna ziua!
tariful ANCPI se calculeaza procentual din valoare de grila a imobilului si
este de 0,15% din aceasta valoare.
de ex daca terenul este evaluat la 10000 atunci ancpi este de 1500 lei.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru intabulare drept de proprietate prin ... Viopogy Viopogy Ce trebuie sa fac pentru intabulare drept de proprietate prin succesiune. Este vorba de teren agricol. Exista cf. (vezi toată discuția)
Taxe notariale sludovic sludovic Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care exista o constructie (casa in rosu, fara receptie, neintabulat). Contractul de vz.-cump. se va incheia dupa cate ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)