avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... alcoolemie in aerul expirat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

alcoolemie in aerul expirat

buna ziua.in data de 08 11 2017 am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat 0,16.mentionez ca nu am consumat bauturi alcoolice din data 05 11 2017(400ml tuica).nu vreau sa par neserios dar acesta este adevarul,in timp ce ma oprit echipajul consumam ciocolata cu rom.am cerut probe de sange pe care le-am achitat si acum astept rezultatul.ce mi se poate intampla?va rog sa ma credeti acesta este adevarul.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mircea minoiu , utilizator 18:33, 18 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta este contraventie, permisul se va suspenda pentru 90 zile. Aveti dreptul sa contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare.
sunt un pic panicat eu nu am avut probleme cu legea.mai am cateva ore la dispozitie si nu stiu ce sa fac .sa fac contestatie acum sau dupa rezultatele la sange.sa platesc amenda(sa nu se interpreteze ca-mi recunosc vina)sau nu?
si daca rezultatele la sange sunt negative(fara alcool in sange)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata amenzii nu inseamna recunoasterea faptei. Puteti plati jumatate din minim in termen de 2 zile lucratoare iar in cazul castigarii procesului, daca veti depune contestatie, suma vi se va restitui. Anularea procesului verbal se poate face numai prin actiune in instanta de judecata.
Platiti jumatate din minim, depuneti contestatia in termen, recuperati permisul cu un certificat de grefa iar daca pierdeti procesul trebuie sa il predati in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. In cazul in care rezultatul in sange va fi 0.00 veti castiga sigur procesul si se va dispune anularea pv.
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Sunt din bucurești iar în concediu la munte, la un filtru local, ... eugenyuss1961 eugenyuss1961 Sunt din București iar în concediu la munte, la un filtru local, am fost testat cu etilotest marca ARUB 0865, rezultând 0,03 mg/l, aer expirat, apoi am ... (vezi toată discuția)
Pv contestat si razgandit APASLARU APASLARU Buna ziua, In data de 28 aprilie 2009 mi-a fost suspendat permisul de conducere categ. B pentru viteza in afara localitatii COSTESTI Buzau, peste 50 Km/h. ... (vezi toată discuția)
Problema permis suspendat ContSters320491 ContSters320491 Buna ziua, Seara trecuta am patit un mic ghinion circuland cu autovehiculul personal dupa ce am luat o curba am oprit masina pe un trotuar ghinionul meu a ... (vezi toată discuția)