avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... carnet de conducere obținut în Italia si luat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

carnet de conducere obținut în Italia si luat de catre poliția Italiana

Buna ziua eu sunt un cetățean român care a facut sc.de soferii în Italia am avut carnet de conducere italian cu o vechime de 10 ani ,ptr .o singura infracțiune facuta în acesti 10 ani ,mi-a fost luat carnetul de conducere.Întrebarea mea este facă pot sa îmi iau alt carnet pe teritoriul țării mele. Nu am fost băută nu am omorât pe nimeni ,ptr.ca fata mea de Trei ani a facut febra foarte mare 39,9 m-am întors din autostrada ca sa o duc în spital .Asta am facut.
Cel mai recent răspuns: Coman Violeta , utilizator 12:04, 14 Noiembrie 2017
(OUG 195/2002 - Codul rutier) Art. 102
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
................................
8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;

Deci nu puteti.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
latka, utilizator
latka a scris:

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
8. deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;

Deci nu puteti.

Coman Violeta a scris:

latka a scris:

Deci nu puteti.

Va multumesc frumos
Carnetul de conducere va fost suspendat pe o anumită perioadă sau ă fost anulat?

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc suspendat, conducere cu permis italian pe teritoriul romaniei Ramona1982 Ramona1982 un prieten a avut permisul suspendat 1 an si jumatate, s-a cudecat si a peirdut procesul. astazi un agent de politie l-a oprit si verificand datele lui prin ... (vezi toată discuția)
Permisul romanesc anulat, conducere in romania cu permis italian michele1981 michele1981 buna ziua,mi-a fost anulat permisu de conducere romanesc in romania pe data de 12/03/2014 prin hotarare definitiva 6 luni suspendare 2 ani 6 luni perioada de ... (vezi toată discuția)