avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Contract la distanta - drept de retragere?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Contract la distanta - drept de retragere?

Buna ziua,

Mi-am facut un cont pe un site de filme/seriale in germana, deoarece doream sa imi perfectionez mai mult aceasta limba. Erau foarte multe lucruri scrise acolo, si probabil din ignoranta (recunosc), nu am observat ca scria ca daca nu iti stergi contul de test dupa 5 zile, vei fi obligat sa iti faci abonament pe un an si sa platesti in consecinta. Astfel, am primit un mail prin care mi se aduce la cunostinta ca am de platit 360 de Euro, pentru ca nu am sters acel cont. Mai mult, ma si ameninta ca daca nu am declarat datele corecte, vor afla unde stau dupa adresa mea de IP (datele furnizate acolo nu sunt corecte, in speta adresa, si tin sa mentionez ca nu am furnizat nici datele contului meu bancar). Au voie sa faca asta? Este posibil? Site-ul este foarte dubios, in sensul ca nu au nici macar o adresa, sau o pagina de "About Us", iar in spatele lor sta de fapt o firma din Uk (asta am observat din detaliile pe care le dau pentru a efectua plata- banca si numele companiei, este un Ltd).

Ce ar trebui sa fac? Stiu ca avem ca si consumatori un drept de retragere din contractele la distanta, de 14 zile. Ei practic nu vor sa auda de asa ceva, si vor ca eu sa platesc in 3 zile lucratoare aceasta suma. Altfel, spun ca vor afla unde stau si imi vor trimite ordin judecatoresc acolo. Eu nici macar nu sunt persoana care plateste abonamentul la Internet in acea locatie, si nici nu stau acolo! Adresa mea din buletin este din cu totul alt oras! Colac peste pupaza, adresa pe care le-am furnizat-o lor este una din SUA....

Poate cineva oare sa ma sfatuiasca?

Alte discuții în legătură

Situatie fiscala pentru persoanele care lucreaza remote josephine234 josephine234 Lucrez pentru o companie din US, am visa de work in US si platesc taxe in US. Dar o parte din job-ul meu este efectuat si remote, din Romania. Drept urmare, eu ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana care transmite e-mail-uri jacquelline jacquelline Buna ziua! Am 2 intrebari: 1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)