avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara! As dori o lamurire, mai precis, tatal caruia instanta i-a stabilit o pensie alimentara, s-a stabilit in strainatate si nu a mai platit pensia (de comun acord cu celalalt parinte), poate fi chemat din nou in instanta pentru plata pensiei dupa implinirea varstei de 18 ani a minorului? Si daca da, poate fi chemat in instanta de catre mama chiar daca copilul a implinit 18 ani si studiaza in continuare?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:53, 28 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai are mama calitate procesuală. După împlinirea vârstei de 18, copilul major are calitate procesuala deplină pentru a cere în nume personal pensie de întreținere, dacă se mai află în continuarea studiilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns!
Dar poate cere mama pensia pentru copil cu foarte putin timp inainte de implinirea varstei de 18 ani?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate.
Am inteles, multmiri!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pot actiona in instanta pentru prelugirea perioadei ... aly2023 aly2023 Buna ziua, Pot actiona in instanta pentru prelugirea perioadei de primire a pensiei alimentare atata timp cat copilul nu a implinit inca 18 ani ? (ii va ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)