avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul sparge ușa. Cine o plătește?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul sparge ușa. Cine o plătește?

Buna seara! Am dat in chirie o garsoniera. Chiriasul a incercat sa deschida usa cu cheia, dar s-a intamplat ceva de nu a reusit. A incercat sa ma contacteze la telefon, insa nu i-am putut raspunde decat dupa 46 minute, Intre timp a spart-o intr-un mod care o face inutilizabila. Cine suporta cheltuielile de inlocuirea usii? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: OutStanding , utilizator 21:30, 26 Noiembrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este, la prima vedere si daca usa era functionala, ca cel care a spart usa, adica chiriasul suporta reparatia. Acum, depinde si de situatie, in anumite cazuri situatia poate fi dramatica si ma refer numai la simplul fapt ca omul voia sa ajunga la wc spre exemplu.
Multumesc! A sunat la 112, le-a explicat situatia si era foarte indignat ca 112 este de parere ca nu este una dramatica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Romania chestiunea cu usa nu se considera a fi o urgenta (de altfel pe siteul 112 sunt specificate situatiile prin care se intelege o urgenta sau un pericol). Mi se pare ca Enelul are un gen de abonament pentru astfel de interventii si depanari. Problema este ca intr-o astfel de situatie nu ai alternativa daca nu gasesti la cine sa apelezi (gen lacatus).
Da, lacatusul putea fi o solutie daca ar fi incercat sa-l gaseasca. I-am zis ca la afisierul blocului este nr. de telefon al administratorului, putea sa incerce sa-l contacteze, sa-l ajute, dar a spus ca nu stiu cine i-ar fi zis ca la ora respectiva (aproximativ 17.00) administratorul s-ar putea sa doarma si atunci a decis sa sparga usa.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatiile locatarului sunt cele contractual asumate cu locatorul in contractul de locatiune
In speta responsabilitatea inlocuirii usii de acces revine locatarului ,deoarece acesta a manevrat usa de acces,initial a inchis sistemul de inchidere ,pe care ulterior nu l-a mai putut deschide motiv pentru care a ajuns sa sparga usa
Locatarul,anterior manevrelor de spargere usa putea fie sa astepte sa contacteze locatorul,fie sa apeleze la persoana specializata care sa fi remediat defectiunile cu minimum de prejudicii la usa
Daca locatarul a inteles sa isi asume responsabilitatea sa sparga usa ,tot el are obligatia sa suporte costurile inlocuirii acesteia
Nu este situatie care sa impuna accesarea numarului unic de urgenta 112

Alte discuții în legătură

Cheltuieli curente la imobil inchiriat memelita memelita Buna ziua, Am câteva cheltuieli pe care nu știu cum sa le interpretez. 1. Am un wc din 2012 care la închiriere arata bine, întreținut, insa la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Poate administratorul sa-mi sparga usa apartamentului? alex1799 alex1799 Daca lipsesc de acasa si administratorul vrea sa schimbe o coloana de apa, poate sa-mi sparga usa apartamentului pe motiv de urgenta? Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)