avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor pentru incalzire cu gaze naturale!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor pentru incalzire cu gaze naturale!

Buna ziua!
Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la o intrebare!
Am facut separare de gaz,mi-am montat centrala termica dar inca nu a dat drumul la gaz.Pentru ca mai sunt oameni care mai au de platit separarea de gaz.Cand va da drumu la gaz eu pot sa beneficiez de ajutor de la stat pentru incalzirea cu gaze?
Mentionez ca am doi copii si numai eu lucrez.
Unde depun adeverinta pentru gaz,si pana la ce data?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 01:39, 27 Octombrie 2009
Tot la administratia blocului, la fel ca si cei lalti locatari care solicita subventia la caldura. Cereti administratorului un formular de declaratie pe proprie raspundere, cu grija de a completa la codul de abonat de pe prima pagina, codul de abonat (se gaseste in factura pe fata) pe care il are asociatia la distribuitorul de gaze, nu la RADET, asa cum se face deobicei.
Subventia se da pentru lunile nov 2009 - martie 2010 si venitul pe membru de familie nu trebuie sa depaseasca 615 lei.
In calculul venitului intra salariul Dv. alte venituri (somaj, pensii ale celorlalti membri din familie), alocatia copiilor, pensiile de urmas ale copiilor...dupa cum este cazul...sunt vreo 3 foi cu fel si fel de optiuni
.......................
Mai am de facut mentiunea ca pentru Dv. administratorul trebuie sa duca acest formular la societatea de gaze, nu la RADET.....sau il duceti Dv. personal sau direct la primaria de care apartineti.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
elga50, moderator
Nu cred ca administratorul vrea sa faca munca patriotica.
Doar la termoficare se face la nivel de asociatie. Nu are treaba asociatia cu consumurile individuale de gaze. Nici nu opereaza cu aceste subventii.
Trebuie sa va rezolvati problema individual. Mergeti la distribuitorul de gaz, dar nu acum ci mai tarziu cand se va anunta, fiti pregatita cu actele(datele personale ale fiecarui membru, o factura)ca sa lcompletati pe loc formularul pe care il primiti de la ei si sa- l predati.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
Declaratiile pe proprie raspundere sunt emise de primarii si difuzate la RADET sau , in alte orase, la furnizorul de energie termica oricare ar fi el, dar pe prima pagina exista optiune pentru: energie termica in sistem centralizat sau ....gaze, aici se bifeaza casuta si mai jos se scrie codul de abonat al asociatiei la furnizorul bifat.
Subventiile se dau de catre guvern, prin intermediul primariilor care le difuzeaza, asa cum am mai spus, cu precadere la RADET....dar mai sunt si exceptii cu mai noul GDF SUEZ (fostul Distrigaz).
Administratorul nu face munca voluntara sau, daca vreti, o face la fel ca si pentru cei cu subventii la RADET. Intra in atributiile administratorului de a face acest serviciu.
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
elga50, moderator
Probabil orase diferite cu obiceiuri diferite
Nu, aceasta este valabil pe tot teritoriul tarii. Pana si cei care se incalzesc cu lemne beneficiaza de aceste subventii sau ...ar trebui.
Modul cum este aplicat acest act normativ tine de primarii. ...Aiasta-i alta discutie.
In Bucuresti eu cunosc subventionati si sistemul de relatie cu RADET, dar de vreme ce pe declaratie exista si aceasta optiune de a bifa modalitatea de primire a agentului termic (centralizat, gaze) inseamna ca e valabil si pentru acestia, cu gaze. Pana la urma, de ce nu?

Alte discuții în legătură

Subventie la gaze edusa edusa se m-ai acorda subventia la gaze anul acesta? (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru incalzire didusili didusili Pot beneficia de ajutor incalzire la o pesie de 741 lei? Locuiesc la tara singura ,nu am animale,masina pamant etc. Am o soba pe lemne. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire lupi69 lupi69 Buna seara,Locuiesc in Sibiu impreuna cu mama care are o pensie de 1000 de lei.Eu nu am nici un venit.As vrea sa va intreb urmatoarele; ... (vezi toată discuția)