avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Document ptr inregistrare in contabilitate la plata in ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Document ptr inregistrare in contabilitate la plata in numerar a serviciilor

Sunt SRL si desfasor activitate de Uber. Conform legii OUG 28/1999 R este obligatoriu sa emit bon fiscal (deci sa detin casa de marcat pe masina) la incasarea cash in cazul curselor cu numerar.
Intrebarea mea: Exista vreun temei legal prin care bonul fiscal necesar poate fi inlocuit cu chitanta elecronica care este emisa automat de Uber in numele meu si trimisa imediat pe mail pasagerului?
Daca da, care este acest temei legal?
Daca nu, in cazul unui control sunt in culpa chiar daca nu emit bon fiscal dar exista chitanta elecronica si totul este fiscalizat?
Multumesc de ajutor!
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice si firme viorelcont viorelcont Va salut. Am si eu cateva nelamuriri. urmeaza sa incep a-mi factura serviciile foto-video. dar am cateva nelamuriri ca si SRL neplaritor de TVA. 1. pentru ... (vezi toată discuția)
Folosirea chitantei pt.dovada platii prest prest Buna ziua. Am o societate care se ocupa cu colectarea deseurilor de la persoane juridice. Ma deplasez la client si colectez deseurile. Emit factura insotita ... (vezi toată discuția)