avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Este necesara depunerea formularului 201/2016 privind ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Este necesara depunerea formularului 201/2016 privind venituri in strainatate pentru romanii cu rezidenta permanenta (green card) america?

Context:

Chiar daca un cetatean roman poseda un green card ceea ce il face rezident al Americii (Nu exista acest concept in UE), are posibilitatea de a continua sa aibe un buletin de identitate al romaniei sau nu, in cazul meu am ales sa continui sa am un buletin de identitate pe care apare adresa mea din romania, ceea ce am inteles ca ma face candidat pentru depunerea acestui formular chiar daca eu prin legile de aici sunt obligat sa am o durata de sedere in Statele Unitede de minim 181 de zile, si sa platesc taxe anual la entitatea fiscala a Statelelor Unite (IRS). Cu alte cuvinte sunt plecat din Romania mai mult de jumate de an, desi realitatea este ca nu am lucrat niciodata in Romania si o vizitez odata la 4 ani cate o saptamana.

Exista posibilitatea ca ANAF sa doreasca impozitarea venitului pe care deja l-am declarat entitatii fiscale straine?

Ce doresc este daca trebuie sa completez acest formular, cate de usor este sa fac acest lucru fara a ma desplasa in Romania si probabil fara imputernicire, este posibil online? Nu reiese acest lucru din ce am citit pe siteul ANAF intrucat formularul are spatiu pentru imputernicit care poate sa il prezinte la ghiseu.

Intrebare:
Este necesara depunerea acestui formular pana la data de 25 mai 2017 pentru anul 2016 pentru romanii care au rezidenta permanenta in Statele Unite? Ce se intampla in cazul ne-depunerii acestui formular care probabil deja afecteaza 90% din diaspora?
Ultima modificare: Vineri, 1 Decembrie 2017
partysoft, utilizator

Alte discuții în legătură

Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Cazierul judiciar bbt bbt O persoana care locuieste intr-un sat trebuie sa mearga pentru obtinerea cazierului judiciar in orasul resedinta de judet,sau poate depune cererea in acest ... (vezi toată discuția)
Angajare student moldovean tyadaria tyadaria Buna seara! vreau sa angajez pe timp de vara un student in Constanta, din Republica Moldova cu permis de sedere temporara / student , domiciliul in Cta , ce ... (vezi toată discuția)