avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat mobila SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat mobila SRL

Bună seara!
Sunt la inceput de drum cu un SRL.
Și am multe nelămuriri. Daca are cineva amabilitatea să îmi clarifice următoarele nelămuriri, vă rămân recunoscătoare. :).
1. Daca din momentul in care a fost înregistrata casa de marcat mobila, eu nu am avut activitate, trebuie să plătesc ceva la stat deși nu am avut activitate deloc?
2. Urmează din aceasta lună să am niste colaborări ( în sfârșit), și să pun în funcțiune casa de marcat. Cât la % se plătește la stat pe bon fiscal/ cum se procedează, se plătește la stat pe toată suma dintr-o luna?
3. Când îmi pot deconta anumite cheltuieli ptr firma? Adică, pe la jumătatea lunii eu incep colaborările, pot deconta începând cu ce cheltuieli fac de la data încasării bănuților?
4. In ce perioada se fac aceste decontări. Ex: in luna decembrie se decontează pentru luna noiembrie? Și unde trebuie sa merg...?
5. Raportul Z , trebuie să îl dau unui contabil, sau îl păstrez eu? Eu păstrez vreun bon ?
6. Cum se completează un facturier? :(
7. Trebuie sa dau bon fiscal oricărui client, factura doar la persoanele juridice, și chitanțe mai trebuie? Chitanțierul pentru ce îl folosesc, pentru cine?
8. Exista vreo suma maximă pe care o pot deduce din firma pe luna/ an, sau cum?
9. Îmi recomandați să mă angajez la propria-mi firma sau să plătesc Casa de sănătate ca fiind persoana fizica? Ce preturi sunt de achitat daca sunt angajata sau neangajată la CAS?
10. Trebuie sa merg să declar impozitul pe venit...unde se declară? Eu de unde știu ce impozit o să am...:( Ce sumă îmi recomandați să trec...este vreo suma minima?
11. Vă mulțumesc din inimă pentru înțelegere....de-abia învaț.
Aștept cu nerăbdare ajutorul dvs.!

Alte discuții în legătură

Contabilitate in partida simpla oana_zip33 oana_zip33 Buna ziua, Am o casa de vacanta pe care o inchiriez de cateva ori pe an unor terte persoane. Am completat formularul 220 pentru un venit estimat si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Achizitie facturier si chitantier scorus69 scorus69 Buna ziua am achizitionat un facturier si un chitantier la care mi s-a eliberat decat un formular de comanada. cum pot sa inregistrez in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Retinere impozit la sursa teodor-andrei teodor-andrei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie mai este necesar sa fie oprit impozitul la sursa. PFA X primeste bani de la firma Y pentru ... (vezi toată discuția)