Buna seara,
Situatia este putin complicata si nu stiu cum sa procedez, din acest motiv as dori sa va cer ajutorul.
Am dubla cetatenie cu domiciliul stabil in afara romaniei si am nevoie de un cazier judiciar pentru o tara UE. Problema este ca nu am pasaport romanesc iar cartea de identitate imi este expirat de aproape un an (neobservat datorita faptului ca nu am am fost in romania de peste 10 ani si nu am nici domiciliu nici contacte in tara respectiva). Pentru eliberarea cazierului mi s-a cerut cartea de identitate valabila pe care nu o pot prezenta sau obtine pentru ca na am domiciliu stabil in Romania. E un cerc vicios din care nu stiu cum sa ies.
Orice indrumare va fi extrem de apreciata. Multumesc
Pe UE cazierul se centralizeaza in tara in care sunteti cetatean. Dvs. aveti doua tari in care sunteti cetatean, deci puteti cere cazierul din oricare dintre ele, ar trebui sa apara aceleasi lucruri.
Multumes foarte frumos de raspuns, as dori sa adaug ca am nevoie de cazier puntru angajare in invatamant si am fost informata de necesitatea unui "cazier" din fiecare tara in care am trait pest 6 luni, iar romania este una dintre ele
Hmmm... nu stiu ce sa va raspund. In Olanda orice locuitor poate cere VOG (declaratie de comportament onest) din partea Ministerului Justitiei, care bineinteles ca daca apare ceva in cazier (eventual centralizat in alta tara) va refuza emiterea declaratiei.
Cazier judiciar
mimi7lumina
Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate obtine cazier judiciar pentru o persoana aflata in strainatate -Anglia orasul Leed , nu se stie exact orasul.Din cate ... (vezi toată discuția)