avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... insertie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

insertie crestere copil

Sotia a nascut in aprilie.Angajatorul mia ratacit adeverinta si am depus cererea la primarie abia in Septembrie. Am dreptul la insertie retroactiv?
Cel mai recent răspuns: lajossimon , utilizator 08:33, 17 Decembrie 2017
Care este data exacta a nasterii si care este data cand ati depus dosarul?
data nasterii 13 04 2017,dosarul lam depus in 16 septembrie.
OUG 111/2010
art. 15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente;
c) începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredințării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecție a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).
....

Mama a beneficiat de concediul de maternitate - pre si postnatal - ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc.Mama nu a beneficiat este casnica.
În acest caz, termenul este de 60 de zile lucrătoare de la data nașterii copilului.

În speță, dacă l-ati fi depus pana în 08.07.2017, ați fi primit de la data nașterii, dar având în vedere ca l-ați depus în septembrie, veți primi de la data depunerii.
Ultima modificare: Duminică, 17 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Indemnizația de creștere a copilului Codriy Codriy Bună seara. Am depus dosarul de indemnizație la 6 luni după naștere, din cauza unor motive personale. Astăzi mi.a venit decizia, care spune că voi primi ... (vezi toată discuția)
Cand pot solicita intrarea in ccc? magdalenar magdalenar am intrat in prenatal pe 1 noembrie,am nascut pe 19 decembrie. cind trebuie sa depun actele pentru post natal,si ce acte trebuie?multumesc (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie MonaLili MonaLili In cat timp dupa nastere pot depune dosarul pentru stimulentul de insertie (vezi toată discuția)