avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regim juridic contructie pe teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regim juridic contructie pe teren concesionat

Stimati colegi,

Am incercat sa gasesc raspunsuri la intrebarea de mai jos, insa nu am reusit... Ma gandesc sa construiesc o casa. In acest sens, una din posibilitatile disponibile e sa fac apel la primaria orasului unde doresc sa construiesc in vederea concesionarii unui teren. Am vazut ca durata de concesionare a terenului este de 49 de ani. Este posibil ca dupa acest termen sau pe parcursul contractului de concesionare sa cumpar acel teren? Daca nu, la final, inteleg ca se poate prelungi concesionarea o singura data cu jumatate din termenul initial. Dupa acestea, ststul vine si isi revendica terenul impreunca cu tot ce este construit pe el?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Teren in concesiune adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune , va rog lamuriri adryanoo_boy adryanoo_boy In anul 2011 am inceput constructia unei case pe un teren concesionat de primaria unei localitati. Pretul concesiunii a fost de 894 lei/an +rata inflatiei , ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)