avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog ajutati-ma!!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog ajutati-ma!!!!

in 2007 mi-am facut un contract de asigurare ca sa-mi mearga vechimea ca nu lucram de putin timp si vroiam un copil(stiind ca iti trebuie 12 de cotizare).m-am angajat peste o luna ,dar nu am reziliat contractul,iar azi am primit decizia de plata pana in 31.072009 timp in care eu am lucrat cu contract de munca,in decizie scrie ca tre sa platesc 3010.1483.ce pot face ca nu am bani?
Cel mai recent răspuns: simonetta_teo , utilizator 18:05, 16 Octombrie 2009
Citi cu atentie contractul si vedeti ce scrie in depsre situatia aceasta, respectiv in ce conditii se reziliaza sau inceteaza contractul.
la clauze la unu din puncte scrie: neplata contributiei de asig. soc. la termenul prevazut de lege constituie motiv de reziliere a prezentului contract.in acest caz rezilierea se face incepand cu luna urmatoare a celei ptr care s-a achitat contributia
Banuiesc ca la CAS sau unde ati facut contractul de asigurare?(ca sa va mearga vechimea la pensie, da, dar pentru ind.de crestere copil, nu este valabil)
Un contract inceteaza sau se modifica in baza unui act aditional, a unei cereri, ceva...cum vreti sa-i spuneti, deci, dvs. neanuntand intentia de a nu mai cotribui, cineva nu avea de unde sa stie, logic, nu? ... si astfel figurati cu debite. Mergeti si depuneti o cerere la institutie si discutati acolo problema. Mai citit odata si contractul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
atunci ce sa inteleg ca tre sa platesc suma aia ca nu am de unde mai ales ca am si un copil de 2 luni,iar de pensie .o contabila mia zis ca asa imi merge vechimea ptr indemnizatie
simonetta_teo a scris:

la clauze la unu din puncte scrie: neplata contributiei de asig. soc. la termenul prevazut de lege constituie motiv de reziliere a prezentului contract.in acest caz rezilierea se face incepand cu luna urmatoare a celei ptr care s-a achitat contributia

Daca scrie asa, inseamn ca nu ar trebui sa aveti probleme, dar nu satti totusi fara sa faceti nimic.
Mergeti la CAS, discutati problema si vedeti ce vazic.
Daca isis mentin punctul de vedere, acea decizie a CAS are inscris pe ea un termen de contestare pe care trebuie sa aveti grija sa il respectati. Puteti merge de fapt la CAS deja cu contestarea scrisa in 2 ex si o si depuneti cu nr de inregistrare.

Alte discuții în legătură

Intarzierea platii Dellia Dellia Am avut un credit la o banca si am avut o intarziere de 30 zile a platii ratei si fara nici o notificare am fost preluata de o firma de recuperare credite am ... (vezi toată discuția)
Am primit notificare de reziliere a contractului de credit adelatutunea adelatutunea Pe data de 10 mai anul curent , am solicitat o intrevedere cu un factor de decizie al unui IFN ptr. prelungirea perioadei de rambursare si o reasezare a ... (vezi toată discuția)
Cas neplatit everneta everneta Buna ziua, Sunt asociat unic la o societate comerciala, cu activitatea suspendata de ceva timp! Ideea e ca eu imi plateam CAS lunar si de mai mult de un an ... (vezi toată discuția)