avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare Anticipata Partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare Anticipata Partial

Buna ziua.

Sun nascuta in iunie 1961 si am lucrat din septembrie 1979 pana in aprilie 2013 cu o pauza de 6 luni intre februarie 2001 si iulie 2001, deci am in stagiu complet de cotizare de 33 ani si 1 luna.
Din mai 2013 nu am mai lucrat.
Conform legii am facut Contract cu Casa de Pensii sa mai cumpar vecime in munca pentru perioada mai 2013 - iulie 2015.
Anul acesta in luna iulie conform legii pot iesi la pensie anticipat partial.

Va rog frumos puteti sa-mi inidicati cine elibereaza:
-dovada încetării calității de asigurat în cazul înscrierii la pensie anticipată parțială, pentru persoanele care, la data solicitării, nu mai au calitatea de asigurat (original);
-adeverință care să ateste perioadele de activitate realizate după data de 1 ianuarie 2011 (original);

Multumesc frumos.
Sanda Matei

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata; acte necesare pentru dosarul de pensie Ciu Ciu Buna ziua, imi puteti spune va rog ce acte imi trebuie pentru pensionare anticipata si in ce conditii pot beneficia de aceasta avand in vedere ca sunt nascuta ... (vezi toată discuția)
Dovada incetarii calitatii de asigurat pentru persoanele care nu mai au calitatea de asigurat pentru pensionarea partial anticipata florina123123 florina123123 In prezent nu sunt salariata si nici nu am contract de asigurare sociala (Situatia este urmatoarea: SALARIATA+SOMAJ 1979-2012, PENSIONATA PENSIE DE ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate-pensie limita varsta. nucu$ nucu$ Date cunoscute: Nascuta: 30.07.1950 Vechime (cotizanta) ;13 ani,11 luni,21 zile conditii normale. Pensie inv.III din 31.05.2006 Rugamintea: [i]Cand poate ... (vezi toată discuția)