avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la intretinere bloc

In urma cu 3 ani am divortat si in apartament au ramas fosta sotie cu copiii , eu nu am mai locuit acolo deloc, apartamentul este pe numele amandurora , al meu si al fostei sotii. Am aflat ca are o datorie foarte mare la intretinere. Intrebarea mea este daca eu v-a trebui sa platesc ceva din acea restanta. A facut restanta dupa ce am plecat eu .

multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
faraonul46, utilizator
Cel mai recent răspuns: faraonul46 , utilizator 10:06, 26 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cui apartine ap.Ati facut partajul?
In hotararea judecatoreasca scrie ca fosta sotie sa locuiasca acolo pana la partaj pe care nu l-am facut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu a fost facut partajul,legal ambii coproprietari sunteti raspunzatori pentru acoperirea debitului acumulat
Daca dv nu ati locuit efectiv in imobil si puteti proba in conditiile legii,puteti ataca eventuala actiune a asociatiei de proprietari de recuperare debit in instanta de judecata
Nici macar nu am stat in aceeasi localitate si nici judet , am chirie in alt judet.
Cand se pleaca din apt., se face o cerere - la asociatie, de scadere a nr. de persoane.
In rest, trebuie sa dovediti intr-un fel ca in toata aceasta perioada ati fost plecat din localitate. Probabil ca va fi intrebata si fosta, care in mod normal trebuie sa recunoasca situatia de fapt.
Totusi, m-as interesa si la as. prop.,privind nr. de persoane luate in evidenta, evident, tot pentru perioada aflata in discutie.
Acum se pun in discutie si chestiunea copiilor, care va apartin amandorura, asadar trebuie sa mai cotizati ceva si pe-acolo, nu stiu, ati achitat ceva pensie alimentara?
In situatii de divort, lucrurile trebuiesc transate de la bun inceput, altfel, situatia se incurca si nu stii cum sa o rezolvi!

Alte discuții în legătură

Restante intretinere Ufff Ufff Buna seara.incepand din anul 2011 am plecat din apartamentul pe care inca il detin impreuna cu fostul sot, in 2013 am divortat, in 2016 am deschis proces de ... (vezi toată discuția)
Executare silita bun comun pentru datorii facute de unul dintre soti samartineanedit samartineanedit buna ziua! sunt divortata de 3 ani jumate,avem o casa impreuna cu fostul sot si partajul nu lam facut. El are datorii la fisc si vor sa-i faca executare ... (vezi toată discuția)
Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)