avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil încă nerecunoscut de tatăl italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil încă nerecunoscut de tatăl italian

Bună ziua,eu am nascut un copil in Romania,tatăl fiind cetățean italian și in închisoarea și in momentul actual la arest domiciliar in italia.Noi nu am fost casatoriti.El mi-a deschis proces in romania pentru exercitarea drepturilor in comun și recunoașterea copilului. Eu nu sunt de acord deoarece mai are un copil și nici cu primul nu a avut un raport foarte bun,a stat cu mama doar prin tribunale și in final copilul e încredințat serviciilor sociale din italia,e un om violent și cu dosare penale. Avocatul meu spune ca am sanse de câștig in romania deoarece el nu ar putea cere paternitatea.Intrebarea mea ar fi,dacă el face recurs in Italia ce se poate intampla?ce spun legile de acolo?Mă poate obliga să ii duc copilul acolo sau ar fi obligat el sa vina in romania ,in caz de recunoastere?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Recunoaștere minor J.nic J.nic Bună ziua,eu am nascut un copil in Romania,tatăl fiind cetățean italian și in închisoarea și in momentul actual la arest domiciliar in italia.Noi nu am ... (vezi toată discuția)
Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! nico34 nico34 Salut ,sunt noua aici pe forum si am nevoie de un sfat...ma aflu intr-o situatie nu prea placuta..Momentan traiesc in italia ,am o relatie de un an cu un ... (vezi toată discuția)