avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare anexă fără autorizație, acționare în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare anexă fără autorizație, acționare în instanță de către vecini și solicitare expertiză tehnică. Este posibil să-i fie aprobată?

Buna ziua, am si eu o problema si rog cine poate sa ma ajute. In anul 2003 am modificat o magazie din lemn facindo din caramida pentru a o folosi pe post de bucatarie. Nu au existat nici o problema cu vecinii de curte pina in anul 2016 cind miam vindut casa si o vecina ma dat in judecata ca nu am avut autorizatie de construire, ca razbunare ca nu iam vindut casa mea dinsei cu suma oferita de ea ce era foarte mica. Intrebarea mea e ce se poate intimpla acuma dupa atitia ani (13ani). Magazie este inscrisa in cartea funciara iar modificarile sau facut pe aceleas dimensiuni. Inca sint in judecata cu ea iar la ultima sedinta a cerut expertiza tehnica in constructii. Mentionez ca magazia a fost lipita de casa printro prelungire de acoperisul casei
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Crisetasoni , utilizator 16:53, 29 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca motivul deschiderii actiunii in instanta a fost doar pentru ca ati construit magazia/ bucataria fara autorizatie, ce rost are expertiza tehnica judiciara in specialitatea ctii. ? Nu vad ce obiective au fost propuse pentru a fi aprobate de catre instanta si trasmise expertului desemnat sa efectueze expertiza ? S-a aprobat de catre instanta o astfel de expertiza in speta pe care o descrieti ?
Pentru lipsa de autorizatie de ctie. se face reclamatie la primarie nu la instanta si eventual se dispune de catre primarie o amenda contraventionala si obtinerea autorizatiei.
Pare destul de ciudat daca a fost acceptata o astfel de actiune in instanta, numai cu motivatia - lipsa autorizatie de ctie.
In primul rind multumesc din suflet pentru raspuns. Motivele judecatii sint mai multe dar nu ma prea preocupa fiinca am putut justifica prin acte si martori ca nu are dreptate. Aici mam confruntat cu trei sferturi de minciuna si un sfert de adevar. Minciunele sau demonstrat prin cf.,contract de vinzare cumparare si martori adica reclamanta a zis ca a avut acces la gradina ceea ce sa demonstrat ca nu e adevarat, ca magazia a fost a dinsei si sa demonstrat cu cf., si ca tevile de gaz leam montat eu fara aprobare dinsei ceea ce sa demonstrat ca nu e adevarat fiinca tevile sau montat in anul 1991 inainte sa devin eu proprietar iar modificariile facute de mine au fost interioare si cu proiect legalizat
Adevarul este ca pentru modificare magaziei nu am cerut autorizatie, si vazind ca toate acestea se intorc inpotriva dinse a cerut expertiza tehnica in constructii pentru a se stabilii calitatea constructiei dimensiuniile si de a se stabilii cum a fost casa si cum e dupa constructia aceasta si daca sau respectat normele de seguritate a materialelor si instalatiilor casnice (apa canalizare si gaz). Nici eu nu inteleg cum de sa aprobat expertiza din momentul in care eu am recunoscut ca nu am certificat de constructii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018
Crisetasoni, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta a aprobat expertiza tehnica judiciara in specializarea ctii., asa cum am banuit, pentru alte motive decat cele pe care le-ati mentionat in mesajul initial.
Iar acum ce sar putea intimpa stiind ca nu am autorizatie de construit fiinca celelalte acuzatii nu ma prea preocupa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am scris deja in primul mesaj ce cred ca puteti patimi dupa, doar lipsa autorizatiei de ctii.

Alte discuții în legătură

Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Casa deteriorata de vibratii - solutii sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Tatăl meu locuiește într-o casa bătrâneasca. Vizavi s-a început construcția unei noi vile. Datorita camioanelor cu materiale de construcții ... (vezi toată discuția)
Autorizate fosa septica si put adrian1213 adrian1213 Am depus la primarie o autorizatie pentru magazie + gard + fosa septica + put ( fara proiect de casa, pe proprietate nu este construita asa ceva si nici nu fac ... (vezi toată discuția)