avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu prenatal 2018
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu prenatal 2018

Buna ziua,am cateva nelamuriri in legatura cu concediu,la cate luni se poate intra in concediu prenatal de drept,eu am acu 6luni,mentionez ca nu am avut concedii medicale pana acuma. Iar a doua intrebare e cum se calculeaza indemnizatia si concediu pe 2018. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: darina123 , utilizator 10:43, 2 Aprilie 2018
1. In mod legal, intr-o sarcina care se desfasoara fara probleme, puteti intra cel mai repede in concediul prenatal in saptamana 28 de sarcina.
[ link extern ]

2. Pentru a beneficia de concedii medicale și indemnizații pentru maternitate trebuie sa aveti un stagiul minim de asigurare de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

3. Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Multumesc frumos.
Buna seara,intrebare concediul prenatal si postanatal se platesc cu 85%?
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.
Buna ziua,

Inteleg ca cuantumul brut lunar este de 85 % din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni. Cum se calculeaza venitul net in cazul in care, de exemplu, din cele 6 luni, 2 luni sunt pe anul 2017, iar 4 luni pe anul 2018, iar de la 1 ianuarie s-au trecut contributiile de la angajator la angajat?
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
darina123, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Lorelai111 Lorelai111 Buna ziua! As vrea sa fiu sigura ca am inteles corect: Pentru concediu de maternitate (mai exact prenatal), din data intrarii in concediu si pana in ziua in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate IOANA_81 IOANA_81 in ianuarie 2018 am intrat in concediu prenatal, indemnizatie de maternitate, cele 126 de zile, am citit ca se determină ca medie a veniturilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cryss31 Cryss31 Buna seara am si eu o mica intrebare daca eu am fost in concediu de risc maternal, afecteaza cu ceva concediul de prenatal?! Multumeec frumos. (vezi toată discuția)