avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... sunt sanse de a castiga un proces impotriva fiscului?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

sunt sanse de a castiga un proces impotriva fiscului?

Buna seara! Pe scurt:
- un SRL inceteaza activitatea in 2001 din cauza decesului unuia dintre cei 2 asociati
- in 2004 este dizolvat din oficiu
- in 2017 este radiat din oficiu
Singurul administrator ramas primeste notificare de la fisc ca SRL-ul are restante fiscale totale de 10000 lei, din care 1700 debite si 8300 accesorii si sa se prezinte pentru audiere.
Fiscul sustine ca a trimis mai multe notificari pe adresa sediului social si una in 2015 pe adresa administratorului cu confirmare de primire, dar nu a fost gasit si a fost returnata + ca datoriile firmei apar si pe site-ul ANAF si se putea veriifica daca exista datorii. Asa e, doar ca pe site-ul MF chiar nu apare pe lista persoanelor juridice cu restante fiscale si notificarile nu au ajuns la administrator. Ei au zis ca lor le apare „pe calculator”, dar nu-i intereseaza daca celor din exteriorul retelei ANAF nu le apare o firma pe lista datornicilor. Ok, au zis ca un eventual proces impotriva lor e pierdut.
Cu ajutorul unui avocat poate fi castigat un proces impotriva fiscului pentru ca: societatea nu apare pe site-ul MF la restantieri, administratorul nu a fost in posesia notificarilor si au trecut 16 ani in care daca chiar doreau ar fi putut notifica administratorul si pe adresa de domiciliu si societatea e deja radiata (nu aveau habar de radierea societatii, desi in lege scrie ca este anuntat ANAFul )?
Cu respect, va multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
vladsav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 11:00, 30 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ideea este ca starea in care a ajuns societatea sa nu fie generata de activitatea administratorului si acesta sa nu fi obtinut beneficii personale care sa fi putut genera o eventuala insolventa a societatii.

Raspunzand la intrebare, apreciez ca exista sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl radiat, anaf trimite notificare restante??? dara3923 dara3923 Am fost administrator a unui SRL care a fost radiat de catre Registrul Comertului in august 2017. In 2004 societatea nu a avea nici o restanta la plata ... (vezi toată discuția)
De unde datorie anaf? va rog, lamuriti-ma ca nu stiu ce sa fac dara3923 dara3923 Pentru un SRL care a fost dizolvat din oficiu in 2004 si radiat tot din oficiu in august 2017 si care nu a avut niciodata datorii la „stat” (absolut ... (vezi toată discuția)
Publicare instiintari si notificari neconfirmate de la anaf cristina3108 cristina3108 Buna ziua, Datele intrebarii sunt urmatoarele: Un SRL depune in octombrie 2014 o declaratie 112 in mod eronat, respectiv, au fost incarcate in baza de date ... (vezi toată discuția)