Pentru un SRL care a fost dizolvat din oficiu in 2004 si radiat tot din oficiu in august 2017 si care nu a avut niciodata datorii la „stat” (absolut niciuna) si care si-a achitat toate celelalte datorii catre banci si alte persoane, am primit, in calitate de asociat (celalalt a decedat in 2001 si de atunci nu a mai functionat societatea) o notificare in care sunt anuntata ca:
- societatea inregistreaza obligatii fiscale restante in suma totala de n lei, din care n1 debite si n2 accesorii
- SC A SRl este declarata insolvabila fara bunuri sau venituri urmaribile, conf PV din 09.03.2017 (eu in martie am primit o notificare de la un lichidator ca va radia SRL ul din oficiu, am vorbit la telefon si apoi in decembrie am primit prin email fisierul cu anuntul de radiere, dar nu stiu despre ce PV este vorba)
- Din informatiile si mijloacele de proba detinute, exista conditiile legale ptr a incepe verificarile in vederea stabilirii daca sunt indeplinite cerintele angajarii raspunderii solidare, in temeiul art. 25 alin (2) lit c) si d) din Legea 207/2015 privind codul de procedura fiscala
De unde poate fi suma datorata, daca eu am mai fost la fisc (in 2003) si am verificat daca societatea are datorii si nu avea? Am verificat si pe site-ul Ministerului finantelor anul trecut. Cel care a facut radierea nu m-a notificat ca am de platit ceva, cred ca ar fi facut-o. Daca exista vreo datorie ma notificau ca sa nu se prescrie, asa presupun, au trecut 16 ani de cand si-a intrerupt activitatea si de atunci am mai primit o amenda (2004) pentru nedepunerea documentelor fiscale pe care am platit-o si am anuntat ca societatea isi intrerupe activitatea. Deci de mai mult de 10 ani cei de la ANAF nu mi-au trimis nimic in legatura cu vreo datorie.
Daca nu am venituri, conturi bancare (doar unul de credit) si nici un bun pe numele meu, ce se intampla daca nu achit suma n? Chiar o sa primesc condamnare cu executare?
Astept un sfat, multumesc frumos
Datoriile poate sunt că nu ați depus unele declarații obligatorii. Nu e sigur, doar presupun.
În ceea ce privește condamnarea, nu există închisoarea datornicilor la noi, Deci atâta timp cât e vorba doar de datorii, nu de fapte penale, puteți fi executată silit, pe latura civilă și doar dacă se stabilește că răspundeți și dvs în solidar cu societatea, dar la închisoare nu ajungeți.
Ca să vedeți dacă puteți contesta în vreun fel datoria, ar fi util să apelați la un avocat.
Va multumesc!
Am verificat lista datornicilor pe site-ul ANAF la 30.09.2017 si nu apare societatea, o sa merg la ANAF zilele astea si, daca e cazul, voi apela la ajutorul unui avocat.
Se mai afla cineva in situatia mea pe aici? Daca da, va rog sa-mi spuneti la ce sa ma astept de la functionarii de acolo, Am impresia ca e ceva in neregula sau poate ca nu, dar daca la 30 septembrie 2017 nu exista nici o datorie, acum apare un debit de 5 ori mai mic decat accesorii (care presupun ca sunt penalizari ceva) si in 3 luni nu se putea multiplica sume datoriilor de atatea ori + ca nu apare nicaieri pe site-ul ANAF vreo datorie