Din experienta va spun, ca in special pentru comisarii garzii financiare, care in genere, vin doar sa dea amenzi, facturile utilizate si care nu cuprind toate datele, conform CF, deci si necompletarea corecta a capitalului social, este cel mai intalnit motiv de amenda. Altele asemenea, pe care multi agenti economici nu le iau in calcul din necunostinta de cauza sau din delasare sunt :
- inventariere defectuasa sau deloc a patrimonilui
- lipsa deciziei prin care se numeste persoana care raspunde de documentele cu regim special si seria si numarul de la care se porneste numaratoarea la fiecare inceput de an (multi agenti economici uita sa dea serie)
- netransmiterea catre IMI a datoriilor si creantelor mai vechi de 30 de zile si care depasesc 10.000 lei
- necomunicarea catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a persoanei desemnate a reprezenta societatea in relatiile cu acesta
- eliberarea de numerar, catre asociat, a sume ce reprezinta restituire imprumut, mai mari de 10.000 lei
........................si multe altele
Depinde de ceea ce se constata si de ,, bunavointa" organului de control, exista minim si maxim. Daca veti citi codul de procedura fiscala, veti afla mai multe.
Succes!
legea 31/rep
Art. 74
(1)În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
(2)Pentru societatea cu răspundere limitată va trebui menţionat şi capitalul social, iar pentru societatea pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni se va menţiona şi capitalul social, din care cel efectiv vărsat, potrivit ultimei situaţii financiare anuale aprobate.
(1)În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul social, numărul din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
(2)Dacă societatea pe acţiuni optează pentru un sistem dualist de administrare, în conformitate cu prevederile art. 153, documentele prevăzute la alin. (1) vor conţine şi menţiunea 'societate administrată în sistem dualist'.
(3)În documentele prevăzute la alin. (1), dacă acestea provin de la o societate cu răspundere limitată, se va menţiona şi capitalul social, iar dacă ele provin de la o societate pe acţiuni sau în comandită pe acţiuni, se vor menţiona atât capitalul social subscris, cât şi cel vărsat.
(4)În situaţia în care documentele prevăzute la alin. (1) sunt emise de o sucursală, acestea trebuie să menţioneze şi oficiul registrului comerţului la care a fost înregistrată sucursala şi numărul ei de înregistrare.
(5)Dacă societatea deţine o pagină de internet proprie, informaţiile prevăzute la alin. (1) şi (3) vor fi publicate şi pe pagina de internet a societăţii.
Art. 270 indice 3
(1)Încălcarea prevederilor art. 74 constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă de la 2.500 lei, la 5.000 lei.