avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale

In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana vatamata inainte sa imi fie comunicata calitatea de suspect.
Procurorul a dispus, pana acum, din oficiu proba cu expertiza ML.
Spre deosebire de instanta, procurorul dispune 'pe rand' asupra probelor? Astfel ca va dispune ulterior asupra probei solicitate de mine, cu audierea persoanei vatamate?
Si, in acest caz, va admite sau nu proba solicitata? Si ma va informa de solutia cererii mele de probatorii pt a formula, daca este cazul plangere?!
Cel mai recent răspuns: Roman85 , utilizator 09:48, 15 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa cereti reaudierea, dar ca sa va exercitati in mod eficent dreptul la aparare ar trebui sa aveti angajat avocat care sa asiste la efectuarea actelor de up.
Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale, se admite sau se respinge motivat.
Multumesc pt rasp. Dar sa ma astept ca va admite sau va respinge proba? In practica cum se intampla?!
Depinde cum o motivati.
ART. 100 c.p.p.
Administrarea probelor
(1) În cursul urmăririi penale, organul de urmărire penală strânge şi administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau a inculpatului, din oficiu ori la cerere.
(2) În cursul judecăţii, instanţa administrează probe la cererea procurorului, a persoanei vătămate sau a părţilor şi, în mod subsidiar, din oficiu, atunci când consideră necesar pentru formarea convingerii sale.
#M2
(3) Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii se admite ori se respinge, motivat, de către organele judiciare.
#B
(4) Organele judiciare pot respinge o cerere privitoare la administrarea unor probe atunci când:
a) proba nu este relevantă în raport cu obiectul probaţiunii din cauză;
b) se apreciază că pentru dovedirea elementului de fapt care constituie obiectul probei au fost administrate suficiente mijloace de probă;
c) proba nu este necesară, întrucât faptul este notoriu;
d) proba este imposibil de obţinut;
e) cererea a fost formulată de o persoană neîndreptăţită;
f) administrarea probei este contrară legii.

Pai, in realitate persoana vatamata este judecator... si au audiat-o deja (nu stiu ce si cum)... si nu vor sa o streseze audiind-o iar, cu atat mai mult sa particip si eu.

Am motivat ca persoana vatamata va dovedi ca stia ca nu are niciun motiv sa se simta amenintata. Adica ca nu exista latura obiectiva a faptei, constand in starea de temere.
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
aidu, utilizator
Doar avocatul ales poate asista la efectuarea actelor de up, daca solicita.

Alte discuții în legătură

Declaratii la urmãrirea penalã dorotheea dorotheea In cursul cercetarii (urmăririi) penale, Poliția, procurorul ia declaratii de la diverse persoane, care pot aduce lamuriri asupra faptelor, vinovatilor, ... (vezi toată discuția)
Avocat ales pitic1991 pitic1991 Poate un avocat sa reprezinte in acelasi timp, intr-un dosar penal, in timpul urmaririi penale sa fie aparator ales al martorilor si sa-i insoteasca la ... (vezi toată discuția)