In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana vatamata inainte sa imi fie comunicata calitatea de suspect.
Procurorul a dispus, pana acum, din oficiu proba cu expertiza ML.
Spre deosebire de instanta, procurorul dispune 'pe rand' asupra probelor? Astfel ca va dispune ulterior asupra probei solicitate de mine, cu audierea persoanei vatamate?
Si, in acest caz, va admite sau nu proba solicitata? Si ma va informa de solutia cererii mele de probatorii pt a formula, daca este cazul plangere?!
Aveti dreptul sa cereti reaudierea, dar ca sa va exercitati in mod eficent dreptul la aparare ar trebui sa aveti angajat avocat care sa asiste la efectuarea actelor de up.
Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale, se admite sau se respinge motivat.
Depinde cum o motivati.
ART. 100 c.p.p.
Administrarea probelor
(1) În cursul urmăririi penale, organul de urmărire penală strânge şi administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau a inculpatului, din oficiu ori la cerere.
(2) În cursul judecăţii, instanţa administrează probe la cererea procurorului, a persoanei vătămate sau a părţilor şi, în mod subsidiar, din oficiu, atunci când consideră necesar pentru formarea convingerii sale.
#M2
(3) Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii se admite ori se respinge, motivat, de către organele judiciare.
#B
(4) Organele judiciare pot respinge o cerere privitoare la administrarea unor probe atunci când:
a) proba nu este relevantă în raport cu obiectul probaţiunii din cauză;
b) se apreciază că pentru dovedirea elementului de fapt care constituie obiectul probei au fost administrate suficiente mijloace de probă;
c) proba nu este necesară, întrucât faptul este notoriu;
d) proba este imposibil de obţinut;
e) cererea a fost formulată de o persoană neîndreptăţită;
f) administrarea probei este contrară legii.
Pai, in realitate persoana vatamata este judecator... si au audiat-o deja (nu stiu ce si cum)... si nu vor sa o streseze audiind-o iar, cu atat mai mult sa particip si eu.
Am motivat ca persoana vatamata va dovedi ca stia ca nu are niciun motiv sa se simta amenintata. Adica ca nu exista latura obiectiva a faptei, constand in starea de temere.
Avocat ales
pitic1991
Poate un avocat sa reprezinte in acelasi timp, intr-un dosar penal, in timpul urmaririi penale sa fie aparator ales al martorilor si sa-i insoteasca la ... (vezi toată discuția)