avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii?

Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale procurorilor
de caz, adjunct șef de secție și șef secție din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și deși au trecut mai mult de 20 de zile, respectiv 33 de zile ( art. 338 C.p.p. ) nu am primit nici o soluție și/sau un exemplar al ordonanței și doresc să știu dacă în acest context o plângere adresată judecătorului de cameră preliminară este admisibilă ( în conformitate cu legea, care nu poate fi respinsă ca greșit îndreptată sau inadmisibilă ) având în vedere că speța ( în esență respingerea literalmente nemotivată a probei cu martori și ulterior și a celei cu înscrisuri la care se adaugă și cenzurarea accesului la propriul dosar, de către toți magistrații care au avut-o spre rezolvare ) este tergiversată de mai bine de 10 ( zece ) ani și în caz că e inadmisibilă care ar fi conform legii cale de urmat ?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Annddrei , utilizator 20:10, 8 Februarie 2018
Aveti dreptul.
ART. 340
Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată
#M35
(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
#B
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
......................................
Nu există soluție de clasare ( ordonanță) după cum este specificat în articolul 340 și în cazul acestei absențe nu există riscul de respingere ca inadmisibilă a plângerii în procedura de cameră preliminară?
Nu am inteles eu exact situatia, la judecatorul de camera preliminara depuneti plangere doar impotriva solutiilor de neurmarire/netrimitere in judecata.
Nu există soluție de neurmărire și nici de netrimitere în judecată din partea procurorului general căruia i-am reclamat pe procurorii arătați pentru faptele menționate cât și pentru un răspuns mincinos și literalmente probat ca atare și asta în condițiile în care au trecut 33 de zile de la înregistrarea plângerii despre care procurorul de serviciu mi-a spus că se află în lucru și în acest context pot să atac la judecătorul de cameră preliminară absența răspunsului în termen de 20 de zile ( art. 338 C.p.p. ) fără ca plângerea adresată acestui judecător să fie respinsă ca inadmisibilă și dacă nu care este calea legală de urmat și temeiul în drept al acesteia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati intuit corect, este inadmisibila plangerea adresata judecatorului.
Solicitati urgentarea solutionarii plangerii.

Alte discuții în legătură

Termen raspuns de catre procuror la plangerea impotriva ordonantei de clasare sanda2s sanda2s Buna ziua, Intr-un dosar penal partea vatamata a fost depusa plangere impotriva ordonantei de clasare in termenul legal de 20 de zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de clasare a procurorului sanseverina sanseverina Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut in cazul in care am facut acum trei luni o plangere impotriva ordonantei de clasare la prim procuror si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Plangere prim procuror viorelv viorelv Am facut plangere impotriva solutiei de clasare la prim procuror ierarhic superior, in termen legal, dar au trecut 20 de zile si nu am primit raspuns, in ce ... (vezi toată discuția)