Buna seara! sora mea este bolnava psihic de peste 10 ani, a avut internari repetate la psihiatrie din anul 2008 si pana in prezent; a intentat divort de cel putin 4 ori, o singura data s-a finalizat divortul, dar dupa putin timp s-au recasatorit; inainte de casatorie, nu a avut internari la psihiatrie, in anul 2006 au convins-o pe mama sa le vanda apartamentul promitandu-i ca o vor lasa sa locuiasca acolo si ca o vor ingriji la batranete; in ultimii ani atat sora mea cat si cumnatul meu, probabil in intelegere cu medicul,(sora mea mi-a zis de mai multe ori ca medicul psihiatru a inteles-o ca are o rata la banca si ca nu-i ajung banii) au ascuns boala de care suferea, fiecare in functie de interesele lui, cat si sub un diagnostic mai ingaduitor, deoarece ea lucra intr-o insitutie de invatamant; astfel: sora mea, dupa fiecare externare ascundea boala de rusine, isi accepta boala si mergea la munca chiar daca avea halucinatii, cumnatul meu ii ascundea boala pentru ca ea sa munceasca, sa nu-si piarda locul de munca, sa nu trebuiasca sa traiasca din bani mai putini; in ultimele luni i-a zis ca divorteaza daca se afla ca e bolnava si daca se pensioneaza; medicul a lasat-o sa lucreze deoarece...stiu de ce, dar ar trebui sa scriu prea mult ca sa va demonstrez;
in ultimii 10 ani sora mea mi-a reprosat ca s-a inbolnavit din cauza mea, apoi i-a reprosat mamei noastre acest lucru; am plecat in alta localitate, si vorbeam chiar destul de rar, decompensarile ei au persistat si s-au inmultit in perioada in care nu am locuit impreuna; sotul ei a tot manipulat-o si a indemnat-o sa intoarca spatele familiei, m-a facut in toate felurile pe mine si pe mama mea; in urma cu o luna a amenintat-o pe mama mea ca o loveste, i-a interzis sa mearga la wc, i-a inchis apa si a convins-o pe sora mea sa-i stea alaturi in toate aceste rautati; am facut o reclamatie la politie, pentru amenintarile facute la adresa mamei mele, am fost chemat la politie sa dau o declaratie unde am fost pus intr-o situatie jenanta, deoarece agenta de politie care m-a invitat a incercat sa imi explice ca nu pot sa faca nimic, ca nu am dovezi, a incercat sa imi dicteze absolut tot ce sa scriu in declaratie, a ajuns la un moment dat sa i se planga sefului ei astfel " sefu da nu scrie ce zic eu, scrie altceva" sef care... ca si raspuns intr-o criza de nervi a strans in pumn declaratia mea, a incercat sa imi explice "ca o pot interna pe mama" etc...lucruri total straine de obiectul plangerii mele, la fel mi-a raspuns si in cele trei randuri adresate in scris, drept raspuns plangerii mele. totusi in urma plangerii depuse la politie, comportamentul cumnatului meu s-a schimbat privitor la mama mea, pe care nu a mai amenintat-o si a lasat-o in pace; la ultima internare din octombrie 2017, sorei mele i s-a pus diagnosticul de schizofrenie paranoida, diagnostic care trebuia pus probabil in urma cu 10 ani; in ultimii 5-6 ani si cumnatul s-a inbolnavit de o boala grava linfoida, sora mea a ajuns sa mearga la firme si oameni necunoscuti sa stranga bani pentru el; a strans mii de lei pentru el, acum s-au hotarat sa divorteze iar pe cale administrativa, dar dupa divort sa locuiasca impreuna in acelasi apartament; tinand cont ca in anul 2006 ei au platit doar o suma de 38700 lei pentru un apartament cu trei camere, pe care expertul bancii l-a estimat la 80000 lei si care valora pe piata libera peste 100000 lei vreau sa intreb daca este posibil divortul prin primarie, avand in vedere aspectele mai sus mentionate, existand un risc mare ca sora mea sa sufere pierderi materiale destul de mari, mai ales ca violentele verbale si fizice ii sunt caracteristice tot lui, el a amenintat-o, impins-o, lovit-o, jignit-o, tot el interzicandu-mi mie sa merg la mama mea sau la sora mea?