avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca in conditiile trecerii contributiilor in sarcina angajatului

Cunosc faptul ca indemnizatia de incapacitate temporara de munca se calculeaza conform formulei: media zilnica a bazei de calcul x procentul de indemnizare x nr. de zile de cm din luna respectiva. Din rezultatul obtinut se deduce CAS.

As vrea sa ma ajutati cu urmatoarele aspecte:

1. In conditiile curente, contributia la asigurarile sociale de stat este 41xx lei x 35% × 25%, proportional cu numarul de zile de CM, unde 41xx lei este salariul mediu brut utilizat la fundamentarea BASS pentru anul 2018?

2. Ce se intampla cu un salariat cu CM in continuare si baza stabilita in 2017 cand nivelul CAS in sarcina angajatului era 10.5%? I se opreste conform nivelului actual?

3. Cum se poate majora brutul unui salariat aflat in CM pentru afectiuni maligne, astfel incat sa nu piarda la c/val indemnizatiei daca CAS se calculeaza pentru cota de 25%?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Trica_xx, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical abmail abmail Buna ziua, Cum se calculeaza baza pentru concediul medical? Incepand cu 1 dec 2015 am schimbat locul de munca. Anterior am avut un salariu brut de 6500 lei. ... (vezi toată discuția)