avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reevaluare casa residentiala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reevaluare casa residentiala

Buna ziua, casa unde locuiesc e pe firma care nu mai are activitate, find casa residentiala eu sunt obligat s-o reevaluez din trei in trei ani?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tasso , utilizator 17:37, 22 Februarie 2018
Din moment ce casa a fost achizitionata pe firma -se presupune ca a fost/este utilizata in scop nerezidential si veti plati impozitul aferent. Daca doriti sa inchideti firma, cel mai bine ar fi sa rezolvati acest aspect la ANCPI.
O zi frumoasa!
Multumesc Dna Alina, dupa cum am inteles acuma impozitul pe casa nu se mai plateste in functie de persoana fizica sau juridica ci dupa utilizare, adica rezidentiala , neresidentiala sau mixta, casa mea e sediul firmei dar de fapt o folosesc pentru locuit de aia intrebam daca inca e obligatorie reevaluare la trei ani..
Aveti 2 variante de achitare a impozitului: in baza valorii vechi declarate sau prin depunerea unui nou raport de evaluare.
Raportul de evaluare se intocmeste pe baza declaratiei data de dvs. in care precizati suprafata utilizata in scop rezidential si/sau nerezidential.
Multumesc frumos!
Am reevaluat casa in ianuarie 2016, trebuie s-o mai reevaluez in ianuarie 2019 chiar si daca casa are scop rezidential?

Alte discuții în legătură

Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidential Anonim1206 Anonim1206 Buna-ziua, lamuriti-ma si pe mine ? daca o societate are in casa de locuit un birou unde completeaza actele pentru firma el avand ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor in 2016 ioanamircea ioanamircea In anul 2010 am cumparat un apartament in bloc, pe care il folosesc atat cu destinatie rezidentiala, cat si ca sediu social al PFI-ului prin care prestez ... (vezi toată discuția)