avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DOSAR PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DOSAR PENAL

Buna ziua,
Am un dosar penal in urma conduceri cu permisul suspendat, dar politistul de caz a facut propunere pentru neinceperea urmariri penale si procurorul a acceptat. ca am fost eu si m-am interesat si mi-a spus sa astept ca imi vine raspuns prin posta, dar am asteptat si nu a venit, as vrea sa stiu cat dureaza pana imi da solutia.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dureaza destul, in functie de incarcatura de lucru a organului judiciar. Cat timp a trecut de la constatarea savarsirii faptei penale?
4 luni
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil va referiti la o solutie de renuntare la urmarire penala.
Conf. dispozitiilor c.p.p., in termen de cel mult 15 zile de la primirea dosarului trimis de organul de cercetare penală, procurorul procedează la verificarea lucrărilor urmăririi penale şi se pronunţă asupra acestora.
In fapt, acest termen nu se prea respecta, asa ca aveti rabdare.
Oricum, ordonanta de RUP vi se comunica si se trimite spre confirmare judecatorului de camera preliminara, urmand ca dvs sa fiti citat de catre instanta.

daca am neinceperea urmariri penale ma cheama in instanta pentru judecare ?
Nu exista acesta institutie de care faceti dvs vorbire, solutiile de neurmarire si netrimitere in judecata, sunt clasarea sau renuntarea la urmarire penala.

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre judecătorească. poate fi considerat acest fapt infracțiune sau nu este sancționat de legea penală? barandaniel barandaniel buna ziua daca politistul \"judiciar\" emite ordonanta de politist prin care anuleaza dispozitiile judecatorului care claseaza ordonanta de neincepere a UP si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmarire penala osty31 osty31 Buna seara, Vreau sa va expun un caz : - o urmarire penala clasata de catre procurorul de caz dar infirmata de catre procurorul ierarhic ajunge la camera ... (vezi toată discuția)
Exista obligatia comunicarii nup-ului inculpatului pe care l-am reclamat? eusaisapte eusaisapte Doresc sa stiu daca procurorul este obligat sa-mi comunice rezolutia de neincepere a urmaririi penale care a luat-o fata de inculpatul din dosarul penal pe ... (vezi toată discuția)