La sedinta cu parintii invatatoarea in fata tuturor parintilor prezenti a prezentat cazul unui elev din clasa, care a avut intr-o dimineata un comportament neadecvat, fiind foarte suparata pe copil, chiar a facut nesimtit . In timpul sedintei nu stia nimeni despre cine era vorba, dar dupa sedinta parintii au putut sa afle usor intreband acasa pe copii. Asa am aflat cu stupoare ca era vorba despre copilul meu. Mentionez ca permanent am tinut legatura cu dna invatatoare, tot timpul am auzit doar cuvinte de lauda. Avea dreptul in fata tuturor parintilor la prezentarea problemei individuale a unui elev? A incalcat vre-un act normatív?
Ati omis ce este mai important! Ati discutat cu copilul, confirma cele spuse de invatatoare?! A o crede pe doamna si pe adulti in general, in dauna copilului si fara a-l asculta si pe el, e o greseala. P.S. Mint si adultii, de unde credeti ca invata copiii sa minta?!
route
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua! Avand in vedere ca ati descoperit cu stupoare ca este vorba de copilul dumneavoastra, ar trebui sa ii multumiti invatatoarei si sa ii cereti scuze pentru comportamentul copilului. De asemeni e un semnal de alarma pentru dumneavoastra in sensul ca probabil copilul a vazut ca nu sunteti atenta la el sau stie sa va minta. Uneori trecem cu greutate peste adevar dand vina pe altii pentru greselile sau omisiunile noastre. Copilul trebuie sa afle ca oamenii invata din greseli, sa nu se simta condamnat si etichetat , avand in vedere ca d-na invatatoare nu a pronuntat nici un nume. Doar a semnalat o situatie alarmanta. Succes si curaj! Daca erati in America probabil erati chemati in biroul psihologului.
Dupa sedinta , copilul mi-a povestit tot ce s-a intamplat. Nu m-a mintit! Nu a realizat ca a comis o fapta grava, din acest motiv nici acasa nu a adus vorba. A gresit, deoarace a spus la doamna invatatoare, inainte de ore, ca mai sunt cateva minute pana la inceperea cursurilor, si ca vroia cu colegii sa se mai joace. Da a gresit.. prima data... Daca corectarea acestui comportament trebuia facut prin a jigni un copil in fata parintilor, inteleg, dar nu pot accepta. Consider ca trebuia sa ma informeze doamna invatatoare... sa am sansa de a corecta comportamentul lui, sa nu se mai intample alta data, mai ales ca saptamanal ma interesez despre el la scoala. Chiar daca nu a fost pronuntat in timpul sedintei cine a fost acel obraznic, dupa sedinta toti parintii au aflat acasa ...
Inteleg ca a fost o problema minora din care d-na invatatoare a facut o problema de rezolvat in sedinta ( poate nu a avut intentia sa lezeze pe cineva, ci doar sa semnaleze o situatie de evitat) Inteleg de asemeni ca ar fi vorba de clasa pregatitoare ( cand copii nu stiu ca de fapt e vorba de scoala - fiind o situatie diferita fata de lectiile de la gradinita) .Haideti sa ne reamintim cum am fost noi in clasa I si cat de lezati ne-am simtit de faptul ca trebuia sa respectam reguli cu care nu eram de familiarizati. Oare care ar fi regulile pe care copilul de clasa pregatitoare ar trebui sa le stie si sa le accepte. Cred ca prima regula e sa se conformeze. E greu si pentru un adult sa inteleaga asta , in situatia de astazi, cand un sistem de invatamant rigid si invechit este pus in fata respectarii personalitatii celui pe care il formeaza. Ca sa fiti impacata incercati sa fiti o invatatoare (mama a 30 copii) si sa luati decizia care e cea mai echilibrata. De asemeni faptul ca va simtiti judecata de ceilalti parinti, hai sa fim oameni si sa ne gandim ca copiii fac lucruri traznite. Ceea ce ne supara astazi, peste ani pot fi amintiri placute.