avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie: mama s-a aflat in concediu pentru crestere copil pe o perioada de 2 ani. Copilul implineste 2 ani pe data de 13.05.2018. La 01.03.2018 a revenit la serviciu. Poate beneficia de stimulentul de insertie pana cand implineste copilul 3 ani in conditiile in care tatal lucreaza si nu a luat o luna de concediu pentru crestere copil?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 10:19, 8 Martie 2018
Buna ziua,
Conform OUG 111/2010, art. 7 pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, beneficiaza de stimulentul de inserţie.
Chiar daca tatal lucreaza, in momentul depunerii dosarului la Primarie pentru stimulent, va da o declaratie ca nu va sta acasa cu copilul.
Drept urmare, mama poate beneficia de acest stimulent de insertie.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane
Mama nu va beneficia de stimulent de insertie pentru acea luna, daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia indemnizatie si nu opteaza pentru aceasta.
Buna ziua,

Dl. Cornel Vasile, din experienta personala, va spun ca daca tatal depune acea declaratie prin care specifica faptul ca nu va sta in ultima luna in concediul de crestere copil, mama poate beneficia de stimulentul de insertie atata timp cat se intoarce in campul muncii cu 60 de zile calendaristice inainte.
Cunosc destul de bine practica |AJPIS-urilor ca sa va pot contrazice... cititi si legislatia care este in sensul mentionat de mine.
Sunt la curent cu legislatia. Dar din practica personala (si eu sunt mamica), in momentul revenirii mele din concediul de crestere copil, am procedat exact la fel cum l-am sfatuit pe domnul cu speta in cauza si am primit acest stimulent urmand pasii despre care am mentionat mai sus.
Cu respect.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2013 DanaPatrascu DanaPatrascu Buna seara, As dori sa ma ajutati sa lamuresc niste neintelegeri in conditiile in care nimeni nu m-a ajutat,am inteles ca mai nou si tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)