avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt actele de care am nevoie, pentru a fi in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt actele de care am nevoie, pentru a fi in legalitate?

Am dubla cetatenie, germano-romana si detin pasaport german. Pasaportul si cartea de identitate romanesti au expirat. Domicilui meu stabil este in Germania dar detin si o proprietate in Romania, unde ma duc de doua ori pe an, cate 2-3 saptamani. Care sunt actele de care as avea eu nevoie in aceasta situatie, pentru a fi in legalitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:55, 25 Octombrie 2019
Pentru a intra in legalitate ca sa...?
Doriti sa vindeti imobilul? Sa va intocmiti acte de identitate romanesti? Care e scopul?
Nu am un scop anume. Doresc doar sa fiu in regula cu toate actele. Am pasaport si buletin de Germania. In conditiile in care sunt si cetatean roman, ar trebui sa am si un act de identitate romanesc?
Dacă aveți domiciliul si resedinta în Germania, nu neapărat.
Sa inteleg daca am Cetatenie Germana cu domiciliul stabil in Germania nu mai am nevoie de acel buletin Romanesc care a expirat sau? Deci nu ma figurez in evidenta populatie pe raza unde am locuit ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti cetățean român cu reședința în străinătate. Ca atare, în România va identificați cu pașaportul german.
Nu exista o regula anume. Dvs sunteti liberă să vă faceți și acte românești, având dubla cetățenie.

Alte discuții în legătură

Repatriere si buletin de identitate ContSters355359 ContSters355359 Buna ziua , In cazul repatrierii ce acte trebuie , ce demersuri , pentru reprimirea buletinului de identitate ??? Mentionez ca ma reintorc in tara dupa o ... (vezi toată discuția)
Casatorie Mihaelap28 Mihaelap28 Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)