Am dubla cetatenie, germano-romana si detin pasaport german. Pasaportul si cartea de identitate romanesti au expirat. Domicilui meu stabil este in Germania dar detin si o proprietate in Romania, unde ma duc de doua ori pe an, cate 2-3 saptamani. Care sunt actele de care as avea eu nevoie in aceasta situatie, pentru a fi in legalitate?
Multumesc.
Nu am un scop anume. Doresc doar sa fiu in regula cu toate actele. Am pasaport si buletin de Germania. In conditiile in care sunt si cetatean roman, ar trebui sa am si un act de identitate romanesc?
Sa inteleg daca am Cetatenie Germana cu domiciliul stabil in Germania nu mai am nevoie de acel buletin Romanesc care a expirat sau? Deci nu ma figurez in evidenta populatie pe raza unde am locuit ?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunteti cetățean român cu reședința în străinătate. Ca atare, în România va identificați cu pașaportul german.
Nu exista o regula anume. Dvs sunteti liberă să vă faceți și acte românești, având dubla cetățenie.
Casatorie
Mihaelap28
Buna ziua,cu o intrebare va deranjez,nepoata mea are dubla cetățenie română_sârbă,provine din o romanca si un sarb ,are pașaport romanesc dar ar vrea si ... (vezi toată discuția)