avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament în rate cu un an înainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament în rate cu un an înainte de căsătorie. Soțul are vreun drept asupra lui în caz de partaj?

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: am cumparat un apartament cu imprumut de la banca,ratele eu le achit, dar dupa un an m-am casatorit. Sotul are vreun drept asupra apartamentul achizitionat inaintea casatoriei???
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
imobilul este bun propriu al dvs. Sotul ar putea avea un drept de creanta impotriva dvs pentru contributia proprie la plata ratelor in cazul unui partaj
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sotul, in caz de divort, va avea un drept de creanta asupra bunului doar pentru 1/2 (teoretic fiecare contribuie cu 50% din valoarea ratelor) din suma achitata in perioada casatoriei.
In caz de deces al dumneavoastra inaintea lui atunci are anumite cote de mostenire in functie de clasele de mostenitori cu care vine in concurs.
Multumesc mult pt raspuns!!!Dar ar putea avea drept chiar daca de pe cardul meu se retine rata??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai da, ca salariile sunt bunuri comune in timpul casatoriei, iar dvs duceti mai putin acasa ca venit din pricina ratei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc din suflet ! Duminica frumoasa-n continuare si-o saptamana minunata!!!
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
TEODORA MARTIS, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa cumpărată înaintea casatoriei sleo sleo buna ziua,doresc sa cumpăr copilului o casa,care va fi plătită ,o parte prin credit ipotecar;dacă in timpul cât se plătește,intervine căsătoria,cine ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - bunuri imobile cumparate inainte de casatorie aby68 aby68 eu mi-am cumparat un apartament fiind necasatorita,urmeaza sa ma casatoresc vrea sa stiu viitorul meu sot ce drept are asupra apartamentului,multumesc mult (vezi toată discuția)