avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie plafonata pe viata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie plafonata pe viata?

La data de 22.12.2017 am iesit la pensie conform Legii nr. 223/2010 modificata si completata de OUG nr. 59/2017. In decizia primita se preciza un cuantum al pensiei brute, valoarea impozitului (calculata la cota de 16%), valoarea pensiei nete si valoarea pensiei in plata, conform OUG 59/2017 (plafonata la media salariilor nete). La data incasarii sumei aferente perioadei 22.12.2017 - 28.02.108 nu am putut sa-mi dau seama de valoarea acesteia pe lunile ian si feb. Surpriza a venit odata cu primirea pensiei pe luna martie, pensie care are aceeasi valoare cu cea de pe decizie, iar de la colegii care au primit si taloane (eu inca nu am primit) am aflat ca pe talon apare acceasi pensie bruta mare, alt impozit (calculat la cota de 10%) si culmea, aceeasi pensie in plata. Avand in vedere art. din ordonanta care precizeaza ca "la data stabilirii pensiei aceasta nu poate depasii....." intrebarea mea e daca vi se pare corect si daca am sanse la o eventuala actionare in instanta.
Cu stima

Alte discuții în legătură

Pensii militare stefan_a. stefan_a. Buna ziua Sunt pensionar militar din anul 2018. Inca de la prima pensie incasata am considerat ca am fost nedreptatit prin aplicarea incorecta a legislatiei ... (vezi toată discuția)
Pensie militara B. Stefan B. Stefan Sunt cadru militar in activitate. Cf OUG 59/2017, art. 60- pensia neta nu poate fi mai mare decat media soldelor lunare nete. Pensia neta se calculeaza cf lg. ... (vezi toată discuția)
Pensie silviupodea123 silviupodea123 Bun găsit! Am fost polițist în Ministerul Afacerilor Interne. Sunt pensionar din 09 septembrie 2017,cu gradul de colonel în rezervă. M-am pensionat ... (vezi toată discuția)