avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie constructie - pentru ce suprafata se ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie constructie - pentru ce suprafata se elibereaza?

Cati metri patrati sunt necesari pentru a primi autorizatie de constrctie pt garaj+camera+baie (60mp) si eventual la etaj dormitor +baie ?
Cel mai recent răspuns: COSMIN GEORGE ROMAN , Evaluator 21:48, 27 Octombrie 2009
alex1333 a scris:
Cati metri patrati sunt necesari pentru a primi autorizatie de constrctie pt garaj+camera+baie (60mp) si eventual la etaj dormitor +baie ?

Buna ziua,
La intrebarea Dvs. vă va raspunde Arhitectul autorizat (membru OAR) care vă va intocmii Proiectul Tehnic (întâi faza PAC - pentru autorizatie) pentru constructia ce o doriti.
Cu stima
Daca sunteti in faza de studiu sau cautare a unui teren, probabil ca puteti primi un rasuns de la Primarie, serviciul urbanism. Suprafata nu este asa de importanta cat este deschiderea la strada, Spre exemplu, pe un teen de 1000 mp. posibil sa nu puteti construi nimic daca nu are o deschidere la strada de min. 12 ml . Aceste reglementari se stabilesc de serviciile specializate ale Primariilor in functie de POT (procent de ocupare a terenului), CUT (coeficient de utilizare a terenului) stabilit prin PUZ, PUD.
Adresati o intrebare la Primarie si indicati si zona unde aveti sau veti avea terenul pe care intentionati sa construiti.
Buna seara!
Va multumesc frumos pentru informatii.
Cu placere
Si inca ceva: daca urmeaza sa achizitionati un teren sa fiti atent la restrictii de construire (daca exista). Aceste restrictii le puteti afla de la intermediarul tranzactiei, daca acesta este o agentie imobiliara profesionista ... este drept, cam rar de intalnit.
Atentie deci la linii de inalta tensiune, magistrale de gaz, zone cu incarcare arheologica, etc.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
COSMIN GEORGE ROMAN, Evaluator
In cazul in care se doreste achizitionarea unui teren se solicita un certificat de urbanism informativ! In acest document emis de primaria din raza teritoriala a imobilului se afla toti indicatorii din PUG si eventualele PUZ-uri sau PUD-uri care afecteaza terenul(daca exista).
B-)

Alte discuții în legătură

Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)
Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)