avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea corecta a sporurilor conform legii 153/2017.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea corecta a sporurilor conform legii 153/2017.

Mentionez ca lucrez intr-un laborator de chimie in conditii de mediu toxic. Sporurile pentru conditii de munca de la 01.01.2018 au fost aplicate doar personalului care se afla pe grila din 2022, in urma majorarii cu 25 % a salariului de baza din decembrie 2017. Astfel s-au aplicat sporuri pentru conditii de munca de 30 % (maximum conform legii) doar personalului care lucreaza in birouri, personalului TESA, auditor, contabil, jurist, sefi birouri, unui sef serviciu, directorilor. De asemenea s-a aplicat spor de conditii de munca doar pentru seful biroului din cadrul caruia fac parte motivand grila de salarizare conform legii salarizarii 153/2017. Personalul care lucreaza efectiv in conditii de mediu, care la 01.01.2018 au salariul de baza mai mic decat cel din grila din 2022 (conform tabelului din legea salarizarii ) nu pot beneficia de sporuri de munca. Se creaza astfel discrepante salariale de cca 1000 de lei salariu net pentru personal care detine aceasi functie, vechime (de exemplu pentru functia de consilieri superiori). In lege se mentioneaza ca unul din principiile legii salarizarii este nediscriminarea personalului care detine aceasi functie, vechime. Cum se aplica corect sporurile de munca conform legii salarizarii 153/2017? Cum este posibil sa se ajunga ca cei care efectiv lucreaza in mediu toxic, conditii grele de munca sa nu beneficieze de spor de munca si acest spor pentru conditii de munca sa fie conditionat de o grila de salarizare?

Alte discuții în legătură

Aplicare sporuri conditii deosebite Simona Sturzu Simona Sturzu Avand la baza considerentele legale, unanim aplicabile ale legii salarizarii, in numele colectivului pe care il coordonez, solicit precizari in vederea ... (vezi toată discuția)
Aplicare sporuri conditii deosebite Simona Sturzu Simona Sturzu Avand la baza considerentele legale, unanim aplicabile ale legii salarizarii, in numele colectivului pe care il coordonez, solicit precizari in vederea ... (vezi toată discuția)
Exista o problema de neconstitutionalitate ? + se incalca principiile salarizarii /legea 153 /2017 ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat cu privire la un caz ce priveste un salariat. Un salariat a sustinut examenul de promovare ... (vezi toată discuția)