Buna ziua!
Sunt citat ca martor intr-un proces de contestatie a unui proces verbal pentru retinerea permisului de conducere,
Am fost de fata cand s-a retinut permisul abuziv fratelui meu pentru ca oprise pe sensul opus de circulatie, iar retinerea a fost pentru circulatie pe sens opus, desi nu a fost politie in momentul manevrei, iar el se afla in masina cand acestia au ajuns,
Avocatul m-a pus martor, insa eu sunt frate vitreg si avem nume de familie diferite.
In acest caz pot depune marturia?
Inainte de a depune marturie, instanta va intreaba - sub prestare de juramant - daca va aflati in vreo relatie de rudenie cu cel care v a propus ca martor (in favoarea caruia faceti declaratia).
In concluzie, trebuie să spuneți adevărul. Altfel, este fals în declarații și se consideră infracțiune.
P.S. Iar la cum ați descris faptele, nu prea este abuziva măsură.
Nu putea ajunge pe partea cealaltă decat circulând pe contrasens.
Știu că nu va place asta, dar asta este adevărul.
Bafta la instanța.
De exemplu, daca ai dori sa intorci, faci stanga si te urci pe trotuar, sperand sa dai cu spatele si sa o pui normal, dar n-ai putut si o pui cu fata, ca e mai simplu. Nu e condus pe contrasens, sau n-ar trebui sa se retina asta....
Martor la tribunal
emilia19p
Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul in care sunt chemata sa depun o marturie la tribunal prin citatie sau fara citatie nu prea stiu cum este procedura ... (vezi toată discuția)