avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Doresc sa fac cadastru si intabulare curte comuna
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Doresc sa fac cadastru si intabulare curte comuna

Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietare detine casa si teren aferent propietarului Din intregul teren in suprafata de 584 m.p cota parte indiviza de teren 220 mp imi revine conform actului de mostenitor. Ceilalti vecini detin 190 mp si respectiv 174 mp tot cota parte indiviza din intregul de 584 mp. Nu se stie hotarul fiecaruia . Nu se poate face iesirea din indiviziune pentru ca terenul este ingust. Terenul fiind in indiviziune, inseamna ca se va masura absolut tot terenul liber al curtii . In cazul in care cei 2 propietarii nu il vor lasa pe domul de la cadastru sa faca masuratoarea ce pot sa fac? Propietarii trebuie sa semneze si o declaratie ca sunt de acord cu masuratoarea, declaratie care este necesara la dosarul de Intabulare. Daca vor fii probleme care este varianta legala? Cum pot face in continuare cadastru si intabularea pentru prima inscriere a propietatii mele
Mai am o intrebare - daca ma judec cu ei tot nu o sa pot iesii din indiviziune din cauza latimii inguste al terenului si probabil instanta va alege sa fie copropietate indiviza fortata. Ce reprezinta copropietate indiviza fortata? Va rog sa-mi explicati nu sunt jurist si nu cunosc termenii
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
iuliana_reky, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce înseamnă ,,coproprietate forțată'', și cum pot face cadastrul și întabularea terenului pe care îl dețin într-o curte cu alți 2 proprietari? iuliana_reky iuliana_reky Buna ziua, doresc sa fac cadastru si intabularea casei si terenului pe care il detin intr-o curte cu alti 2 propietari. Fiecare propietar detine casa si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cu probleme.. AKM AKM Pe un teren de 214 mp in Bucuresti sunt doua case, una locuita de mine si familie fiind propietar si avand titlu de propietate pe o suprafata de curte de 70 ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa dupa ce cumpar casa mirceaCRM mirceaCRM Buna ziua, Am nevoie de un sfat si etape pentru a rezolva o mica problema: Am ales sa cumpar prin prima casa un apartament la casa intr-un duplex. Sunt 4 ... (vezi toată discuția)