avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reprezentare in instanta de un jurist
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reprezentare in instanta de un jurist

Un jurist, care reprezinta in instanta o societate comerciala, ce acte trebuie sa anexeze? doar imputernicire de la admin. societatii? si asta se poate duce si la primul termen, nu?! fara sa fie depusa la dosar.

Poate depune concluzii si scrise si orale?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: shadow_figure , utilizator 17:19, 28 Octombrie 2009
Trebuie doar imputernicirea emisa de catre societate.
Poate depune atat concluzii scrise cat si orale.
pentru reprezentare in instanta, juristul trebuie sa aibe contract de munca valabil. administratorul societatii trebuie sa-l imputerniceasca sa reprezinte, din punct de vedere juridic, societatea printr-un act (imputernicire, delegatie) care se depune la primul termen al procesului. in functie de experienta( stagiar, definitiv) juristul desemnat de societate sa-i reprezinte interesele poate depune concluzii orale sau scrise in instanta. pentru mai multe lamuriri studiati Legea nr. 514.
s.r.l.-ul meu are contract cu un pfa (care ofera asistenta in afaceri, sau ceva de genul), si ma reprezenta cu succes! ;)
Succesul ala va dura pana cineva "citit" va invoca exceptia lipsei calitatii de preprezentant.:">
de ce crezi asta stimabile? e si jurist, a terminat dreptul atata doar ca e pfa si-si plateste el asigurari etc. nu i le platesc eu, prin contr. de munca.

Alte discuții în legătură

Mandatarul consilier juridic nu poate pune concluzii în instanþã?! Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Art. 68 alin. 4 C.p.civ. s-a modificat cumva şi nu îi mai este recunoscut dreptul mandatarului consilier juridic de a formula concluzii în instanţă şi ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta corina_claudia corina_claudia Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta anda79 anda79 buna seara, as dori sa mi spuneti daca in baza unei imputerniciri si a delegatiei un consilier juridic fara a fi inscris in CCJ si fara roba are voie sa ... (vezi toată discuția)