avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetarea contractului de munca fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetarea contractului de munca fara preaviz

Buna ziua .As vrea sa încetez contractul de munca fara preaviz din motive personale.plus ca eu lucrez si in alta parte iar la locul de unde imi dau demisia lucrez par time de 4 ore.am anuntat ca vreau încetarea contractului pe cale amiabilă și nu îmi aproba tinand cont ca eu mai am un alt job unde sunt angajată cu norma intreaga timp de 5 ani .Cu ce articol și ce aliniat pot sa fac cererea de demisie fara preaviz fara a nu mi se desface contractul de munca indisciplinar.??
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 30 Aprilie 2018
Buna ziua,

Conform codului muncii, contractul de munca nu poate fi incetat prin demisie fara preaviz. Astfel ca, ulterior comunicarii demisiei catre angajator (este recomandat in acest sens o notificare care sa fie inregistrata la secretariatul angajatorului din care un exemplar sa va fie restituit cu numarul de inregistrare sau transmisa prin posta/curier cu confirmare de primire), salariatul trebuie sa respecte preavizul convenit prin contractul de munca.

Mentionez ca in cazul demisiei, numai angajatorul are posibilitatea de a renunta la termenul de preaviz, acesta fiind un termen in favoarea angajatorului. Astfel, daca angajatorul este de acord ca ulterior comunicarii demisiei sa nu mai respectati termenul de preaviz, contractul de munca se va desface imediat. In caz contrar, acest termen va trebui respectat.

Toate cele bune,
Cristiana
Multumesc pentru raspuns .Dar nu stiu cum.sa fac ca de stat în preaviz nu pot sa stau fiindca nu pot lipsi de la locul de munca unde am functia de baza
Dacă luni 30 aprilie ma duc si depun cererea la ei de încetare și specific pe cerere către director cu încetarea activității pe cale amiabilă este ok? Tinand cont ca sef a de departament nu imi accepta fara preaviz nu directorul.


Cristiana Budileanu a scris:

Buna ziua,

Conform codului muncii, contractul de munca nu poate fi incetat prin demisie fara preaviz. ....
...



Va contrazice art.81 alin.8 C.mun.


... Astfel, daca angajatorul este de acord ca ulterior comunicarii demisiei sa nu mai respectati termenul de preaviz, contractul de munca se va desface imediat.


Care este baza legala a acestei afirmatii ?
[... Astfel, daca angajatorul este de acord ca ulterior comunicarii demisiei sa nu mai respectati termenul de preaviz, contractul de munca se va desface imediat. Care este baza legala a acestei afirmatii ? ] Art. 81 alin. (7) ultima teza din Codul Muncii.

Art. 81 alin. (8) este o exceptie de incetare a contractului de munca prin demisie fara preaviz. Regula este cea enuntata de mine mai sus.

Alte discuții în legătură

Indisciplinar in cartea de munca virtuala buna seara, doresc ... IoanaTdr IoanaTdr Indisciplinar in cartea de munca virtuala Buna seara, doresc sa imi dau demisia la zi si patronul nu accepta decat cu preaviz, si ma ameninta ca imi incheie ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca. Lorena7878 Lorena7878 Buna ziua. Acum doua zile mi-am scris demisia, solicitand sa se aprobe demisia la zi. Cei de la RU au zis ca nu se poate (desi in formularul dat de ei exista ... (vezi toată discuția)
Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la ... benkea91 benkea91 Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la o grădiniță privată program de 10 ore( in contract 8 ore și 1 oră pauză) azi s-a hotărât ... (vezi toată discuția)