avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa-daune morale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa-daune morale?

am avut accident cu masina.o persoana aflata cu mine in masina a murit.cind a urcat in masina nu a vrut sa puna centura.acum familia cere daune morale 1000000euro si pensie pentru sotie si cele 2fete majore care fac scoala.dosarul se afla in pronuntare.la ce sa ma astept?
Faptul ca nu a vrut sa puna centura nu cred ca va absolva de raspundere penala.
Instanta va aprecia in concret imprejurarile in care a fost savarsit accidentul.
Lipsa centurii poate fi apreciata , spre exemplu , ca si circumstanta atenuanta judiciara.
1-Aspectul mentionat respectiv nu a vrut sa puna centura,chiar nu are relevanta in raport de deznodamant.
2-Instanta de judecata va analiza obiectiv si impartial motivele in baza carora isi sustin cei interesati valoarea daunelor.De regula ,instanta nu acorda daunele la valoarea solicitata de catre parti
Instanta nu acorda daunele la valoarea solicitata de catre parti,dar se vor acorda daune materiale. Nu sunteti absolvit de raspundere penala pentru uciderea din culpa pe motivul invocat de dvs.
Succes!
Lipsa centurii va poate reduce din cuantumul daunelor.
Nu stiu in ce masura ar putea fi apreciata de instanta ca si circumstanta atenuanta.
Poate veti primi cu suspendare si daune cateva mii de euro sau zeci de mii.

avocat Claudiu Lascoschi
nu vreau sa fug de raspundere,dar as vrea sa va rog sa-mi spuneti cit %din daune le suport eu in conditiile in care am casco si rca si viteza de deplasare in mom. accidentului era de cca73km ora,conform expertului desemnat de cercetari penale? am derapat pe criblura,in conditii meteo nefavorabile,si m-am rasturnat .

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Rca ma despagubeste cu daune morale ca victima a accidentului? VilceanuOvidiu VilceanuOvidiu Buna ziua, Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie; am imprumutat masina unui amic iar acesta a pierdut controlul intrand intr-un copac si ... (vezi toată discuția)