avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie politia rutiera

Buna ziua,
Am vandut un autoturism in anul 2016 in luna august. Am facut tot ce tinea de mine ca proprietar la vremea aceea pt a fi in regula cu documentele( stergere de la impozite locale, Fisc, am trecut noul proprietar pe talon) cu exceptia radierii masinii din circulatie. Noul proprietar avea obligatia ca in termen de 30 de zile sa inscrie masina la politie. Nu a facut-o si am primit amenda dupa un an pt rovigneta.
Sunt plecata din tara si nu am putut contesta amenda deci va trebui sa o platesc.
Am revenit in tara sa radiez masina, am depus la politie copii dupa toate documentele(contract v-c, buletin de la finante locale cum ca nu am in proprietate masina). Dupa 3 sapt adica sambata 27 aprilie mi-a fost lasata in usa o citatie la politia rutiera.
Nefiind in tara nu am cum sa ma prezint. Ce as putea sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andruscana , utilizator 00:40, 3 Mai 2018
Faceti o procura pentru cineva in care aveti incredere spre a va reprezenta in fata autoritatilor.
Citatia nu precizeaza nimic in afara de faptul ca sunt chemata in calitate de proprietar de masina si ca voi fi sanctionata in caz de neprezentare(nu apare pe ea nici o lege articol in baza carora sunt chemata sau as putea fi sanctionata). Mi-a fost lasata in usa sambata de catre un agent(spun vecinii). Plus ca intalnirea cu subinspectorul e intr-o zi de luni la ora 18.30 cand programul institutiei se termina la 16.00
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Andruscana, utilizator
Dacă nu sunteti in tara poate merge avocatul la poliție sa vada ce este de facut.
E posibil sa mai primiti amenzi daca nu rezolvați.

La poliție nu se ia în seamă procura.
Doar avocații au drept de reprezentare.

De aceea ori veniți în țară ori angajați avocat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai deja am depus cerere pentru radierea masinii acum o luna. Ce s-ar putea face mai mult de atat? Cat dureaza radierea? Persoana care mi-a preluat documentele a spus ca in 3 zile nu voi mai figura ca proprietar, dar ca voi fi verificata? Cat timp am fost proprietara masinii nu am avut nici o amenda.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă nu sunteti in tara poate merge avocatul la poliție sa vada ce este de facut.
E posibil sa mai primiti amenzi daca nu rezolvați.

Poate a fost savarsita o fapta penala de noul proprietar ,a produs un accident etc.Dati un tel la politie vorbiti cu persoana desemnata si explicati situatia dvs.
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Certificatul masinii si vechiul proprietar andredani andredani buna ziua,am o problema la care asi dori sa gasesc rezolvarea cat mai repede posibil!In urma cu 3 ani sotul meu a vandut masina,a fost la RAR cu cel care urma ... (vezi toată discuția)
Amenzi masina vanduta STorok STorok Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 ani tatal meu a vandut un autoturism, care momentan este la al 4-lea proprietar, dar pe care nu il cunoastem. Am inteles de ... (vezi toată discuția)
Actualul proprietar al masinii vrea procura sa iasa din tara gev gev Buna ziua, Am urmatoarea problema: firma la care lucrez a vandut cu factura, in 2013, un autoturism unei persoane fizice. Masina a fost scoasa de pe ROL de la ... (vezi toată discuția)