avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara martori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara martori

Buna seara ,as dori sa imi spuneti ce as putea face in situatia in care ma aflu acum:am primit o citatie la procesul de divort intentat de nevasta mea.in care spune la motive:ca faceam scandal in casa,ca ea si copilul erau timorati din cauza mea,ca plecam nejustificat de acasa,ca nu contribuiam la bugetul fam,etc.lucruri care nu sunt adevarate bineinteles.Ea are ca martor(bineinteles pe maica-sa,ca martos mincinos caci nu a asistat niciodata la un conflict),eu neavand nici un martor din partea mea.Se poate demonta marturia mincinoasa a lui maica-sa,de ex?Sau ce as putea face?va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: user_nou , utilizator 14:34, 31 Octombrie 2009
Aveti sansa sa propuneti si dvs. martori ( parintii sau fratii dvs. de exemplu) . Puteti deasemenea aduce si alte dovezi pentru a combate spusele sotiei. Aveti si posibilitatea de a depune o cerere reconventionala prin care dvs. enumerati propriile dvs. motive de divort.
Ati facut precizarea cum ca mama sotiei ar fi un martor mincinos intrucat nu a asistat vreodata la un conflict. Deci au existat unele conflicte? nu ca ar fi relevant aici, insa , in acest sens , daca au fost astfel de conflicte , ar putea de pilda si vecinii sa depuna marturie. In orice caz, cel mai bun lucru este sa va angajati un aparator.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
In procesele de divort, probele cu martori sunt foarte importante, atat pentru a dovedi motivele dvs., cat si pentru a la combate pe cele ale partii adverse. In situatia dvs., chiar daca nu exista martori directi, care ar fi asistat la vreun conflict in familie, puteti sa propuneti martori carora dvs. le-ati spus de problemele pe care le aveti in casnicie, incepand cu rudele directe, parinti frati, sau chiar vecini, prieteni...
Este imposibil sa nu gasiti pe cineva apropiat, prieteni , rude care sa contracareze ce sustine sotia.Ganditi-va mai bine, deoarece in instanta riscati sa pierdeti daca nu va faceti o aparare in consecinta..."Poate ar fi bine sa va amintiti" cea mai buna aparare e atacul";)
Rudele pana la gradul al treilea pot fi audiate in cadrul proceselor de divort , mai putin descendentii.
(cu acordul partilor).

Faceti precizarea ca nu sunteti de acord cu depozitia soacrei dumneavoastra, din cauza atitudinii partinitoare.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
combateti marturia soacrei dvs . !!
si ar trebui sa propuneti si dvs cel putin un martor .

Alte discuții în legătură

Ce inseamna martor la divort? niculinu niculinu martorul unui divort trebuie sa faca parte din familie/prienteni? sau e suficient sa ii povestesti cuiva si poate partipa ca martorul unui divort? (vezi toată discuția)
Poate fi martor copilul minor impotriva parintelui? claudiuferlai claudiuferlai Buna ziiua, Am inteles ca prin lege copilul nu poate fi martor impotriva parintelui( mi s-a spus) dar nu am gasit acea lege prin modurile prin care am ... (vezi toată discuția)
Martor raducuf raducuf Exista riscul ca in cadrul unui proces pentru stabilire program vizitare minor, depozitia martorului, respectiv cumnatul meu (sotul surorii mele, care la ... (vezi toată discuția)