avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract de asistenta juridica
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract de asistenta juridica

in situatia in care un avocat incepe o colaborare de asistenta juridica dar nu se incheie contract de asistenta juridica si angajatorul decide ca serviciile avocatului nu il multumeste ,cum isi poate avocatul recupera onorariul ptr munca prestata acestuia ? ce solutie ar fi mai ales ca nu exista acel contract doveditor?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:07, 5 Noiembrie 2010
asa se intampla cand vrea sa ocoleasca impozitele si nu incheie contractul...
Incheierea contractului este obligatorie si este un mijloc de protejare a intereselor ambelor parti.Din pacate nu prea se pot face multe...
Avocatul ala poate invata ca nu-i poate invata pe altii sa se protejeze dpdv juridic daca el insusi nu o face.
Daca nu e contract, macar facturi sunt? Chitante, viramente bancare, ceva?
In afara de o invatatura de minte si o experienta nu tocmai placuta, avocatul angajat care nu a incheiat / semnat contract de asistenta juridica cu angajatorul, clar, este singurul din aceasta poveste care a iesit in paguba .
Din pacate "Buna intelegere" la noi, in Romania , functioneaza asa cum bine stim, cu viteza melcului obosit.X-(
O discutie amiabila, ca "de la om la om" ar putea da rezultate, si ar fi cam singura, din moment ce negru pe alb nu exista nici o dovada ca s-au prestat servicii in folosul angajatorului pentru care angajatul nu a fost platit.
Succes! ( cine stie, poate acum in prag de sarbatori bunul simt pe ultima suta de m al angajatorului o sa rezolve problema. )
In cazul in care nu se rezolva amiabil, alta sansa nu cred ca aveti, dar .... ca sa va racoriti ii puteti amintii ca are mama, asa intr-un limbaj mai putin ortodox ( direct proportional cu atitudinea lui de a "da afara" fara plata serviciilor furnizate) . Nu va ajuta financiar dar macar scapati de stres.
P.S. : Sper sa nu fiu interpretata gresit, am incercat doar sa fac haz de necaz.:((
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters67773, utilizator
EEEeei!
Notificare! Notificarea e mama lor!
Daca tu iti convingi un eventual adversar ca ai putea castiga in instanta printr-o notificare, ai sanse mari sa nu ajungi acolo!
:D
E o relatie comerciala care se poate dovedi si cu martori. Corespondenta etc.
In functie de situatia practica, se poate face ori nu ceva.
Fin nefericire, imi cam pare ca acel avocat are nevoie de avocat pentru asta. Ca poate da din lac in put, omul sa vrea sa incheie act si tot, numai ca sa-i faca o plangere! :D
Am intalnit caz concret!

Alte discuții în legătură

Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)
- ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este ... oanaportar oanaportar - ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este pro bono ? Bună ziua. Instituția noastră are un litigiu cu un angajat. Instituția ... (vezi toată discuția)