avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... voucher de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

voucher de vacanta

Ma intereseaza daca primesc integral voucherul de vacanta 1450 deoarece eu lucrez cu jumatate de norma in invatamantul preuniversitar. Ce salariati pot beneficia: cu contract de munca valabil, cu timp integral sau partial de lucru. In cazul cumulului de functii, voucherele de vacanta vor fi acordate de catre angajatorii unde beneficiarii in cauza isi au functia de baza, sau dupa caz, de fiecare angajator proportional cu timpul lucrat, fara a se depasi suma de 1.450 lei.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
dana19770101, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 16 Iulie 2021
Codul Muncii
Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....
fiindca mi s-a spus ca voi primi jumatate adica 720. si mi se pare ciudat ...unde trebuie sa intreb...
La Ministerul Educatiei /Ministerul Muncii puteti intreba .
Voucherele vor fi procurate de conducerea unităților de învățământ împreună cu sindicatele și vor fi acordate proporțional cu perioadă lucrată, respectiv timpul de muncă. Valoarea maximă a tichetelor de care beneficiază un angajat este de 1.450 de lei, sumă fiind impozabila. Tichetele de vacanță pot fi utilizate numai în hotelurile și în pensiunile din țara și vor fi acordate până la data de 30 noiembrie 2018.
Nu m-am inteles cu ei. Asa ca voi primi 720. Legea se aplica dupa ureche in tara asta.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
dana19770101, utilizator
Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță
art.12
(1) Beneficiarii care au primit vouchere de vacanță nominale sunt singurele persoane îndreptățite să utilizeze voucherele de vacanță în perioada menționată pe acestea și în exclusivitate pentru achitarea pachetului de servicii turistice contractat.

(2) Cuantumul acordat salariaților, alții decât cei prevăzuți la art. 3 alin. (2), sub forma voucherelor de vacanță se stabilește, în condițiile legii, de către angajatori proporțional cu perioada de exercitare a raportului de serviciu sau durata contractului de muncă, într-un an calendaristic.

(3) În cazul cumulului de funcții, voucherele de vacanță vor fi acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză își au funcția de bază, potrivit legii, sau, după caz, de fiecare angajator proporțional cu timpul lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
....
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Buna, lucrez in invatamant preuniversitar cu norma partiala (4h) ... Dritzu Dritzu Buna, lucrez in invatamant preuniversitar cu norma partiala (4h) si nu primesc tichete de vacanta, dar colegii mei de lucru care sunt cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Pot primi voucere de vacanta? lidiavasilache@yahoo.fr lidiavasilache@yahoo.fr Daca eu lucrez cu norma intreaga atat in domeniul sanatatii, cat si in invatamant, deci am doua slujbe diferite cu norma intreaga, pot primi voucere de vacanta ... (vezi toată discuția)
Voucher de vacanta Adyson1974 Adyson1974 Buna ziua, Imi puteti spune daca unui angajat in sectorul bugetar cu 2 locuri de munca in institutii diferite (ale statului) poate primi cate un voucher de ... (vezi toată discuția)