avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... VITEZA COMUNICATA PRIN STATIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

VITEZA COMUNICATA PRIN STATIE

E legal sa se comunice viteza inregistrata de radar prin statie si sa intocmeasca procesul verbal alt agent decat cel care a inregistrat viteza?
Cel mai recent răspuns: Corsin , utilizator 03:09, 7 Noiembrie 2009
Atata timp cat exista inregistrarea vitezei pentru autoturismul respectiv (la data si ora respectiva) este legal. Daca insa considerati ca procesul-verbal nu este conform cu realitatea aveti posibilitatea sa-l contestati in instanta in termen de 15 zile!
Da,este procedura legala
Daca aveti rezerve asupra temeiniciei si legalitatii PV aveti dreptul in termen de 15 zile sa formulati contestatie
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
si in acest caz cine este agent constatator???
Cel care a intocmit P_V, cel din masina unde este instalat aparatul radar este operatorul aparatului cel care prelucreaza datele ;)
cam asta zice legea :REGULAMENTUL de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Art. 181
(1)În situatia în care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr. 1D, dupa prelucrarea înregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Analore, utilizator
potrivit modelului prevazut în anexa nr. 1D, dupa prelucrarea înregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul. In acest caz identificarea s-a facut imediat fiind oproit la vreo 4-5 km. Dar procesul verbal care s-a intocmit nu este cel prevazut in anexa 1 D, si nici nu se specifica tipul si modelul ap radar. Iar unde scrie confisc (retin) ........ in loc sa treaca: permisul de conducere nr , seria a scris ca retine dovada , dar el a retinut permisul si mi-a dat dovada

Alte discuții în legătură

Contestatie radar icristi icristi Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie andrei-adrian-constantin andrei-adrian-constantin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ce as mai putea face in astfel de situatie: In luna iunie, anul acesta am fost surprins de aparatul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)